Cuvantarea lui Vanghelie

Cuvantarea lui Vanghelie

0 190

In cadrul adunarii extraordinare de aseara, a luat si Marian Vanghelie cuvantul, in stilul sau caracteristic si cu poticneli la anumite expresii mai rar folosite. Si trebuie spus ca tiganul nu este prost, stie ce vrea si are si curajul oferit de gena etniei. Atata doar ca ii lipseste cultura, altfel era mult mai departe decat este acuma. In plus, este de remarcat ca isi da silinta sa recupereze ce nu a apucat sa faca la timpul potrivit, lucru mai rar intalnit la altii ajunsi, prin finante, in functii politice mai insemnate. Si nu il admir afirmand cele de mai sus, ci doar constat.
Iata si cateva din ironiile exprimand adevarul, ironii cu tinta precisa si reala.
Astfel, Vanghelie spune ca Romania se confrunta cu o „criza sentimentala” cauzata de „doamna Elena”. (Udrea, n.a.)
Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a ironizat declaratiile presedintelui Basescu, precum ca acesta asteapta un semn de la popor, sustinand ca, de fapt, Traian Basescu asteapta ca romanii sa-i spuna ca o vor pe Elena Udrea premier.
Ce, nu s-au mai vazut Elene cu pretentii de tron pe Mont Blanc?
„Din pacate ne confruntam si cu o criza sentimentala si am sa ma refer la doamna Elena… doamna Elena. Noi de fapt nu ne dam seama, poate ne dam, dar nu spunem sau poate spunem, dar nu suntem crezuti, sau poate o serie de romani din aceasta tara nu pot sa creada ca este adevarat ca intr-adevar un om intr-o functie foarte importanta, institutia prezidentiala, sa fie condus de Elena. A propus-o ministru, a vrut sa o faca si prim-ministru, dar s-a incurcat un pic”, a afirmat Marian Vanghelie, facand referire la ministrul Turismului, Elena Udrea.

Vanghelie a mai facut referire, in cuvantarea sa, si la familia lui Traian Basescu, in special la fratele acestuia, Mircea Basescu, despre care a afirmat ca in acelasi timp „cultiva si piersici si vinde si energie ieftina”, si a adaugat ca institutiile statului ar trebui sa fie „mai atente” la dosarele presedintelui Basescu.

Totodata, Vanghelie a vorbit despre cum ar trebui sa fie viitorul presedinte al Romaniei, la care s-a referit in mai multe randuri ca fiind Mircea Geoana.
„Romania are nevoie, intr-adevar, de un presedinte, de un presedinte puternic, de un presedinte care intr-adevar sa duca tara acolo unde trebuie sa o duca, sa fie respectata si sa nu ne mai faca de ras cu Traian Basescu. Suntem o tara europeana si avem nevoie de un om care sa reprezinte Romania fara sa ne fie rusine”, a mai afirmat presedintele PSD Bucuresti.
Aicea Vanghelie nu a nimerit-o complet. Ca Geoana, ca bun diplomat, nu s-ar face de ras in exterior, dar pentru curvaraseala din interior nu are forta necesara sa o stapaneasca, chiar daca este bine intentionat. Geoana va ajunge cu greu in turul doi, daca va ajunge (spre bucuria lui Basescu), pentru ca el nu este luptatorul din grupul de comando, antrenat pentru orice situatie din teren, ci este cel cu uniforma impecabila din biroul unui stat major, care se sperie cand vede cum se desface o conserva cu baioneta, chiar daca ii este foame. Si de aceea la el totul pare artificial si in defavoarea lui.
In sfarsit, mai este putin si vom vedea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.