Ecologia – obiect de studiu in scoli

Ecologia – obiect de studiu in scoli

0 222

Elevii ar putea studia Ecologia ca materie facultativa, este o propunere, zic eu, inteleapta.
Elevii ar putea studia in scoli ca materie facultativa Ecologia, daca Ministerul Mediului il va convinge pe cel al Educatiei despre necesitatea introducerii in scoli a unei astfel de materii.
Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM), Mihail Faca, a declarat ca s-a luat in discutie si ideea de a introduce in aria curriculara o materie, poate nu obligatorie la inceput, care sa deschida ochii copiiilor spre ecologie, mai ales ca in multe orase, in multe licee mari din tara, exista cercuri cu orientare ecologica si care chiar au o activitate destul de puternica.

„Ne-am pus problema si noi si probabil ca Ministerul Mediului va intra intr-un dialog cu Ministerul Educatiei ca aceasta materie sa poata sa apara pentru inceput cu titlu facultativ la nivelul scolilor. Asa cum discutam de religie la nivelul scolilor ar trebui sa discutam si de ecologie fiindca trebuie sa faca parte din educatia pentru viata”, a declarat Faca.
Aceste ore de Ecologie sunt o necesitate de necontestat in contextul poluarii catastrofale actuale. Iar ecologia face parte din viitorul tinerei generatii si a celor care ii vor urma.
In cazul introducerii unor asemenea ore, ele ar trebui sa fie obligatorii, poate la inceput fara sa fie notate cunostintele, experimental, dar, repet sa fie ore obligatorii.
Daca Religia este obligatorie, in felul in care este ea prezentata de majoritatea popilor, depasit si fara strop pedagogic – personal nu neg divinitatea in existenta ei spirituala, cu precepte calauzitoare spre bine – atunci cu atat mai intemeiate ar fi orele ecologice, acestea putand fi o punte spre Dumnezeu si spre unirea credintelor.
In ce priveste actiunile ecologiste din scoli, precum si cercurile deja existente, stiu ca in Brasov exista o filiala a Partidului Ecologist Roman. Ar fi de dorit ca aceasta filiala sa se implice mai activ in activitatea acestor cercuri, precum si la infiintarea altora, cu participare la nivel de orice varsta. Asteptam un anunt oficial in acest sens.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.