Icoane politice pe sticla

Icoane politice pe sticla

0 187

Incidentul de la Braila, cand cagulistii au ucis un tanar pe care l-au luat drept un interlop periculos, urmarit international, ar fi starnit mult mai multe valuri daca nu s-ar fi petrecut in nefericitul context al scandalului de la Interne. Uzul de arma facut de politisti, care ar fi pus capat la timp multor cariere de infractori daca oamenii legii nu s-ar fi temut sa-si foloseasca armamentul din dotare, ar fi reaprins dezbaterea in jurul metodelor de interventie ale aparatorilor legii cand se confrunta cu indivizi periculosi. Desi petarda care emana fum gros peste incidentul de la Braila provine tot de la Internele care gestioneaza activitatea Politiei, incidentul creat de interlopii politici pe tema Nica gatuie orice posibilitate ca discutarea statutului politistului fata cu infractorul sa fie reluata.
Incercase doar aluziv Traian Basescu si doar o zi inainte de impuscaturile de la Braila, cand cerea oamenilor legii sa puna mana pe arma mai repede decat criminalii, fara sa banuiasca faptul ca. peste 24 de ore, remarca sa urma sa fie asociata uciderii din greseala a tanarului brailean. Au facut-o Antenele mogulului Felix, care au inserat aparent nevinovat zicerea presedintelui imediat dupa stirea cu impuscaturile. Care, daca e sa dam crezare unor comentarii de pe forumuri, ar fi chiar motivate la Braila, unde se spune ca, in orice directie ai trage, poti fi aproape sigur ca nimeresti un infractor.
Confuzia tragica de la Braila compenseaza in statistici cazurile fara numar in care politistii au ezitat sa traga chiar si cand erau atacati de interlopi. In realitate, omul legii trebuie sa fie mult mai flexibil. Asa cum este insusi Traian Basescu. Care n-a tras in ministrul Nica, desi servantul Boc ii curatase arma si-i bagase cartusul demiterii pe teava. Domnul presedinte a pozat nevazut 24 de ore in postura de pistolar belicos. Cand a venit la pupitrul cu declaratii, musca demonstrativ din pistol, ca sa arate tuturor ca era de ciocolata. Sau de cacao, asa cum l-a facut pe premierul Boc, care s-a agitat ca un spargator de Guvern inarmat cu un pistol de jucarie pana cand au venit oamenii mari si l-au aruncat afara.
Este clar, in schimb, ca presedintele are o alta arma, dupa ce i-a trimis pe ministrii din cele doua tabere sa se impace, tinandu-si picioarele in apa rece. Astazi, in timpul impaciuirii din jurul ligheanului, se va strecura pe nesimtite sub masa si va sterpeli recipientul de sub turloaiele coalitiei. Va merge apoi in fata uneia din ferestrele Palatului Victoria. Se va asigura ca este prezenta toata presa, inainte de a azvarli continutul ligheanului pe sticla. Ca sa ne convinga apoi din nou, doct si igienic, ca asa e clasa politica, precum zoaiele care se scurg pe geam.
Intamplator, este cea mai reusita icoana politica pe sticla.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.