Colonelul si pasarile la Penitenciarul Codlea

Colonelul si pasarile la Penitenciarul Codlea

0 197

De doua saptamani, detinutii de la Codlea repeta „Colonelul si pasarile”. Nu pentru ca locatarii Penitenciarului de Maxima Siguranta ar vrea sa-si ia zborul din spatele gratiilor. Persoanele private de libertate de la Codlea au pregatit o reprezentatie a cunoscutei piese de teatru a lui Hristo Boicev, cu care vor sa participe la Festivalul Anual de Teatru pentru Detinuti de la Bucuresti. Actorii-detinuti sunt inchisi pentru talharie, inselaciune, furt, viol si chiar omor.
Trupa este formata din opt persoane care interpreteaza sub indrumarea actorului Gabriel Costea de la Teatrul Dramatic. Cei opt actori amatori s-au apucat de treaba de cateva saptamani; fiecare zi in inchisoare incepe cu o repetitie generala si chiar daca niciunul dintre actori nu a mai avut de-a face cu actoria, toti isi dau silinta ca jocul lor sa fie cat mai aproape de unul actoricesc adevarat.
Piesa „Colonelul si pasarile“ va fi proba cu care detinutii se vor prezenta la Festivalul Anual de Teatru pentru Detinuti, dupa ce un juriu care va stabili daca intruneste criteriile de selectie de partecipare. Actiunea din piesa lui Hristo Boicev se petrece intr-un ospiciu; oficialii penitenciarului spun au ales-o pentru ca si viata imaginata de dramaturgul bulgar si cea din spatele gratiilor de la Codlea sunt universuri izolate, in care oamenii sunt privati de libertate si de exprimarea personalitatilor lor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.