Proiect imobiliar fara chiriasi la Brasov

Proiect imobiliar fara chiriasi la Brasov

0 235

Proiectele rezidentiale sunt extraordinare, nemaiintalnite, mirobolante, dar… degeaba. Pe nimeni nu mai intereseaza, in aceste vremuri de restriste, cate apartamente cu doua sau trei camere, de lux sau obisnuite, cu mai multi sau mai putini metri patrati, se mai contruiesc in orasele noastre pentru ca bugetele potentialilor clienti s-au redus simtitor, astfel incat, nici macar chiria in astfel de imobile nu mai este vazuta ca o alternativa.
Compania america GE Real Estate si grecii de la Helios Phoenix au finalizat prima etapa a unui proiect logistic de peste 18.000 de metri patrati la Brasov, insa nu au deocamdata nici macar un chirias.
Reprezentantii companiei nu au dorit sa precizeze care este valoarea investitiei.
Proiectul consta in doua cladiri in suprafata totala de 18.100 mp din care 1.800 mp sunt destinati spatiilor de birouri.
Dezvoltatorii proiectului Olympian Park Brasov spun ca se afla in discutii cu sase clienti, chiar daca pana acum nu exista nicio cerere concreta.
„Speram ca pana la sfasitul anului sa avem incheiate primele contracte de inchiriere. Suntem in discutii avansate pentru semnarea unor contracte in suprafata de 10.000 de metri patrati”, a declarat Nestor Myrianthous, CEO al Helios Phoenix, citat de Daily Business.
Preturile de inchiriere variaza intre 4 si 5 euro/mp/luna, chirie asemanatoare cu cea practicata si in cadrul proiectelor logistice din Capitala.
Cele doua companii au anuntat anul trecut constructia a 12 parcuri logistice in Romania, dezvoltate sub brandul Olympian Parks, investitii estimate la acea vreme la 175 mil. euro.
Criza financiara i-a convins pe investitori sa puna in „stand-by” alte proiecte, ei fiind multumiti cu terminarea celor incepute deja.
„O sa terminam lucrarile incepute, respectiv proiectele de la Brasov si Timisoara. Pentru restul proiectelor este prea devreme sa avansez un termen de finalizare. Va depinde de cum va evolua piata”, a incheiat Myrianthous, citat de aceeasi sursa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.