Jumatate dintre studenti NU au camin

Jumatate dintre studenti NU au camin

0 192

In marile centre universitare din intreaga tara este forfota mare pentru ca, in aceasta saptamana, se va deschide oficial un nou an universitar.
Si, bineinteles, caminele au fost luate cu asalt de studentii norocosi care au prins un pat si o saltea intr-unul dintre locurile „privilegiate”.
Ca sa se simta ca la mama acasa, au indesat in bagaje printre haine si plapumi, borcane cu muraturi, sarmale si compoturi.
Inceputul de an universitar este de fiecare data o aventura, mai ales pentru cei din anul intai.
Cea mai grea operatiune este transportarea frigiderelor, masinilor de spalat, televizoarelor si calculatoarelor, uneori pana la etaje superioare.
In aceasta saptamana, universitatile dau bonuri de ordine pentru a-si caza pe rand „clientii”.
Chiar daca in mai toata orasele studentii stau si cate cinci in camera, tot nu este loc pentru toti.
In Capitala, sunt 30.000 de locuri, dintre care 13.000 sunt la Universitatea Politehnica si 5.300 la Universitatea din Bucuresti. In schimb, aproximativ 60.000 de studenti au solicitat loc de cazare.
La Iasi este si mai grav. Universitatea „Al. I. Cuza” are 5.900 de locuri si 14.000 de cereri.
In caminele din Timisoara sunt 3.000 de locuri. Si aici numarul tinerilor care vor sa locuiasca in camin este dublu.
La Brasov, repartitia locurilor in camine se face civilizat si in liniste, fara prea mari emotii pentru studenti. Majoritatea camerelor de camin din Brasov sunt foarte confortabile. Au mobilier nou, sunt zugravite proaspat, au parchet, termopan, arata ca niste camere de hotel.
De camerele moderne din caminele brasovene se vor bucura doar studetii care au avut rezultate bune.
In Romania sunt peste 600.000 de studenti, dar numai 150.000 spera si completeaza formulare pentru a sta pe cele aproximativ 90.000 de locuri din caminele universitare, informeaza ziarul Cotidianul.
Romanul este afacerist, asa ca si studentii nostri sunt dispusi sa scoata bani din piatra seaca, mai ales acum, in vremuri de criza economica. Asa ca, acestia sunt dispusi sa-si vanda locurile in camin pentru cateva sute de euro. Preturile cerute de studenti pentru un loc in camin variaza in fucntie de zona si de facilitati.
Complexul Moxa al Academiei de Studii Economice din capitala a fost cel mai scump loc de cazare contra spaga: 700-800 de euro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.