Basescu, bolnavul natiunii

Basescu, bolnavul natiunii

0 198

Saracul presedinte Traian Basescu este bolnav, din ce in ce mai bolnavior. Nu stiu daca este vorba de vreo gripa anume, dar banuiesc o combinatie intre cea pasareasca si cea porcina, simptomatica o arata. Si va rog sa observati ca ma port cat se poate de civilizat: nu-l numesc pe Traian Basescu nici bou si nici bicisnic, ci doar bolnav.
Dovada faptului ca Presedintele este bolnav: el nu merge pe drum, el se clatina prin santul de la margine, caci de acolo ne povesteste despre cum este prin sant, cand toata natiunea umbla pe sosea, asa rea cum este aceasta.
Astfel, Basescu „o ia de la pasopt” si declara: „Fac publice stenogramele in care liderii politici erau de acord cu revizuirea Constitutiei”.
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, la Oradea, ca va da publicitatii stenogramele unei intalniri care a avut loc la Cotroceni in 2005, la care toti liderii politici care au participat au fost de acord cu revizuirea Constitutiei.
„Si clasa politica trebuie sa se modernizeze. De aceea am fost partizanul sistemului de vot unonimal, de aceea este necesara si reforma Parlamentului, sa avem un Parlament unicameral cu 230-240 de parlamentari. Cu Tratatul de la Lisabona una din Camerele parlamentare romanesti se muta la Bruxelles. Parlamentul European devine co-participant la decizie, decizie distribuita pe toate palierele vietii sociale si economice. Asa, am avea trei camere. Mi se pare prea mult. Unii invoca traditia. Da, dar atunci, in perioada interbelica, nu exista UE”, a spus seful statului.

„In 2005, cand am invitat partidele politice la Cotroceni, toti au fost de acord cu revizuirea Constitutiei. Au mintit. Voi face publice stenogramele in care spun ca sunt de acord cu acest lucru. Au promis formarea unei comisii parlamentare pentru revizuirea Constitutiei si n-au facut-o. De aceea trebuie creata si presiune publica prin referendum, pentru ca partidele nu se pot manifesta impotriva vointei poporului. Speranta mea este ca se va da un vot puternic in favoarea simplificarii Parlamentului”, a adaugat Basescu.
Si uite cum Traian Basescu, din prea multa boala probabil – el nu mai coboara sub 40 de grade – scoate obiectul pus acum cinci ani la pastrare si se plange : „Mami, uite chiloteii pe care mi i-au rupt golanii acum cinci ani, cand m-am dus sa ma joc cu ei. Ce faci, ii bati la popou sau le rupi urechile, ca putrezeste corpul delict.”
Si uite cum Traian Basescu, presedintele Romaniei, umbla prin santuri, pe langa soseaua cu problemele romanilor, trantind de acolo gunoaiele sufletului sau inecat in delirul celor 40 de grade.
Pentru curiosi, santul se afla de aceasta data, adica ieri, la Oradea, la o intalnire cu reprezentantii autoritatilor locale, dupa care a avut in program o intalnire cu managerii de scoli si profesorii acestora, probabil cu gandul la o reciclare.
Iar in cursul dupa-amiezii a participat la manifestarile dedicate zilelor oraselor Marghita si Stei, ca pe acolo pleosca-i plina cu suc prelucrat de prune cinstite, iar Basescu are nevoie de acest lichid pentru a ramane in stare de functionare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.