Smenuiri la supermarketuri

Smenuiri la supermarketuri

0 207

S-a constatat, in ultima vreme tot mai des, ca supermarketurile pacalesc intr-o veselie cumparaorii, folosindu-se in acest scop de tot felul de promotii si preturi false. Se pot deseori intalni scheme cu platesti trei si iei patru sau iei asta si mai capeti si aia pe deasupra.
Insa toate acestea s-au dovedit a fi, intr-un fel sau altul, smenuri.
De aceea, cand intrati in vreun supermarket, amintiti-va si repetati-va si dupa ce ati trecut de usa: atentie la cumparaturi!
Astfe, promotii false ori preturi mult mai mici afisate la raft, acestea sunt doar doua dintre capcanele care ne pandesc in unele lanturi de magazine pe cumparatorii naivi sau neatenti.
De pilda, intr-unul dintre magazine pretul afisat la raft pentru un produs, ales la intamplare, este 7 lei. El nu este insa si cel platit la casa. Acolo, la verificarea produsului, se constata ca pretul real este 9,9 lei.
„N-am ce sa va fac. Eu sunt de la alt raion”, se scuza o angajata a magazinului dupa vechiul sistem cu pisica moarta.
In alte asemenea magazine, aceleasi probleme.
Alt exemplu. O baterie care la raft are un pret de 154 de lei, la casa devine mult ma scumpa in momentul achitarii ei, valoarea urcand brusc la 189 de lei.
Nici promotiile nu sunt ceea ce par a fi. In raidul nostru iformativ am vrut sa cumparam o geanta aflata la reducere, cu 33 de lei. Cand verificam insa cu cititorul de preturi constatam ca ea costa de fapt 80 de lei. Si exemplele ar putea continua.
„Au fost reduceri. Dimineata au fost”, explica un angajat. Si daca au fost si s-au terminat, sa zicem, de ce nu s-a scos pretul cel vechi si mai mic? Doar ca sa atraga si sa pacaleasca oamenii, pusi apoi in fata faptului implinit, mai ales daca in cos sunt mai multe produse, nici naiba nu mai sta sa calculeze la centima.
Reprezentantii supermarketurilor sustin ca astfel de greseli pot aparea, insa clientul este despagubit in momentul constatarii lor..
„In momentul in care ati platit la casa si ati observat diferenta, la Serviciul Clienþi vi se da diferenta la acest produs”, spun ei.
Dar oare de ce se procedeaza astfel, in loc sa se tina de la inceput totul in regula? Numai din goana dupa castig, caci clientii in general nu stau sa buchiseasca toate aceste anomalii si multi nici nu stiu ca au fost pacaliti.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.