Absurditatile Comisiei prezidentiale

Absurditatile Comisiei prezidentiale

0 199

Probabil ca aceasta tema este prezentata astazi in toata presa, voi incerca sa nu prezint doar date seci, ci sa incercam, impreuna, un studiu practic asupra unei teme tinute de multa vreme la sertar pentru o ocazie mai deosebite, cum este acum chestia cu prezidentialele. Iar din acest unghi nu voi comenta nimic, ci voi incerca sa despic spre realitate propunerile comisiei.
Ce propuneri face Comisia prezidentiala? Ea propune legalizarea prostitutiei si dezincriminarea consumului de droguri.
Si ce ar insemna, in viziunea comisiei, legalizarea prostitutiei? Asta ar insemna ca orice tipa predispusa la asemenea comert sa-si poata vinde marfa „la liber”, fara ingradiri, contra unor avantaje materiale. Este ceva ce s-a practicat de cand lumea, se practica si in prezent si va ramane sa se practice cat va exista omenire.
Dar, daca in tarile civilizate prostitutia se practica, la diverse niveluri, intr-un cadru organizat, in cladiri speciale si, daca in respectiva tara asemenea practica nu este legala, Politia nu se baga sa deranjeze activitatea cata vreme nu exista incidente, la noi nu poate fi vorba de asa ceva pentru ca tot comisia cere interzicerea intermedierii serviciilor sexuale. La fel si cu damele de pe strada din anumite cartiere sau colturi de cartiere, mult mai putine decat la noi, in asemenea imprejurari si decor.
Si atunci cine, in traftiruri, iti serveste dama? Cine le tine in frau pe aceste dame si organizeaza toata activitatea intr-un asemenea stabiliment?
O legalizare a prostitutiei intr-un cadru organizat si controlat de stat, cu „case de randevu” oficiale, se intelege ca pe categorii valorice si cu preturile respective, ar aduce venituri si statului, ar tine sub control bolile venerice si, nu in ultimul rand, ar duce la disparitia exploatarii „carnii vii” si al traficului acesteia de catre retelele de „pesti”. Iar in caz de aparitie, la negru, a unor asemenea retele, da-le la cap cu pedepse cat mai grele.
Si nu ne trebuiesc nu stiu ce modele, caci si romanul are destula minte ca sa stie cum sa-si organizeze ograda.
In toata tarasenia, cam singurul lucru rezonabil ar fi infiintarea de servicii si centre de specialitate prin intermediul carora fe­meile care practica sexul comercial sa poata beneficia, pe langa ser­viciile de asistenta medicala, sociala si psihologica si de prezervative oferite gratis.
Iar clientii care nu vor cu „caciulita”, sa fie supusi unui rapid control medical si la o taxa in plus.
Caci daca ai legalizat poponautica, de ce sa nu dai liber la normal?

In ce priveste chestia cu drogurile, grele sau doar usoare sau invers, sunt cu totul impotriva legalizarii acestor practici. Nu ne ajunge alcoolul? Ne mai trebuie si beleaua cu drogurile? Acelea sunt mult mai periculoase decat tutunul si alcoolul, ducand, de la un consum de droguri usoare, la unul de droguri grele, cu urmarile cunoscute. Nu numai traficul trebuie sa ramana incriminat, ci si consumul, ambele urmand sa fie cat mai aspru pedepsite si cu pedepse executate la zi.

Mi-am permis aceste pareri pentru ca am umblat destul haihui prin viata si am vazut si cunoscut multe. Nu-mi ramane decat sa va solicit comentarii si pareri in legatura cu aceste doua probleme, de mare impact asupra societatii noastre actuale. Caci aceasta comisie, cat de prezidentiala ar fi ea, umbla cu bla-blauri si jumatati de masura, fara a lecui ranile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.