Absolventii Spiru Haret au INTERZIS la masterat

Absolventii Spiru Haret au INTERZIS la masterat

0 201

Problemele celei mai mari universitati din Europa, „Spiru Haret”, sunt departe de a se fi rezolvat. Cei care au cel mai mult de patimit sunt studentii si absolventii acestei unitati de invatamant care, ani de-a randul, le-a vandut acestora iluzii desarte in loc de cultura si informatie.
Mai mult decat atat, intreaga comunitate universitara din Romania ii priveste pe absolventii „Spiru Haret” ca pe niste paria in tagma intelectualilor, incapabili de a poseda cunostintele necesare pentru a accede la un nivel de educatie superior facultatii.
Absolventii Facultatii de Relatii Internationale din cadrul „Spiru Haret” sustin ca nu sunt primiti la studiile de master de la nicio universitate pe motiv ca facultatea lor nu ar exista.
La secretariatul SNSPA absolventii afla ca doar diplomele Facultatii de Relatii Internationale si Studii Europene (RISE) din cadrul Spiru Haret sunt privite cu suspiciune. Principalul motiv invocat este ca in ultima Hotarare de guvern, care reglementeaza specializarile acreditate pentru fiecare centru universitar, specializarea de relatii internationale nu mai apare in dreptul Universitatii „Spiru Haret”.
„Ei si-au dat licenta la o facultate acreditata a lor, dar din cate stim noi nu are competenta pe domeniul respectiv”, a declarat pentru REALITATEA.NET, Paul Dobrescu, rectorul SNSPA.
„Nu comisia conteaza, comisia n-are importanta, sunt niste profesori, sunt pregatiti, nu sunt veniti de pe strada. Au fost alesi profesori competenti pentru fiecare tip de examen”, sustine George Nicolau, purtatorul de cuvant al Universitatii Spiru Haret.
„Deci n-au cap cei care spun ca s-a desfiintat o facultate si in momentul ala diploma a nu stiu cati oameni, doua mii, zece mii, o suta de mii de oameni, care au facut in decursul anului aceasta facultate, ce inseamna, ca astia nu mai mananca, nu mai au studii?”, mai spune Nicolau.
De asemenea, inscrierile pentru programele de masterat la Academia de Studii Economice au inceput deja si cateva dosare care contineau diplome eliberate de Universitatea Spiru Haret au fost respinse.
„Academia de Studii Economice din Bucuresti isi rezerva dreptul sa anuleze rezultatul concursului de admitere, precum si rezultatele scolare obtinute pe parcursul desfasurarii programului de masterat si sa nu elibereze diploma de absolvire pentru persoanele care detin diploma de licenta de la programe care nu sunt acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu”, se arata pe site-ul ASE.
La programele de pregatire post-universitara de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi exista aceeasi situatie.
„Recunoastem de la ciclurile acreditate, de la cele neacreditate, nu”, a declarat rectorul UMF Iasi, Vasile Astarastoae.
Absolventii facultatilor Spiru Haret nu se vor putea inscrie la masteratele Universitatii Petru Maior (UPM) din Targu Mures. Motivul, nu se stie care dintre specializarile din cadrul USH sunt valabile, informeaza Liviu Marian, rectorul UPM Targu Mures. „Dupa ce se vor finaliza controalele la USH si daca vom sti exact care specializari sunt valabile, atunci vom primi si studenti cu diplome de Spiru Haret la masteratele noastre”, a spus rectorul UPM.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.