Targ de manuale scolare SECOND-HAND

Targ de manuale scolare SECOND-HAND

0 204

Inceputul de an scolar a dat drumul la o noua afacere in scolile si liceele din intreaga tara: vanzarea-cumpararea de manuale scolare uzate la preturi mult mai mici decat cele noi.
Elevii isi vand manualele din anul anterior pentru a putea face bani de buzunar sau pentru a-si cumpara la randul lor cartile de care au nevoie in noul an scolar.
Din cauza ca din clasa a X-a nu se mai primesc manuale gratis, iar acestea sunt scumpe in librarii, elevii ingeniosi si cu spirit de economisti pragmatici au gasit o solutie organizand Targul de Manuale Second Hand. Fie ca este vorba de un cadru organizat sau de promovare a materialelor batand la usa claselor celor mai mici, elevii reusesc sa-si vanda produsele. Micii intreprinzatori „anticari” de manuale vor astfel sa-si aduca propria contributie si strategie de supravietuire eficienta pe perioada crizei economice actuale.
Elevii de clasa a XIIa si proaspetii absolventi de liceu vor vinde colegilor mai mici manualele lor, totul desigur negociat la sange.
Acest nou mod de achizitionare a unui manual este mult mai rentabil, daca ne gandim ca preturile sunt mult mai mici, iar unele carti nu sunt deloc uzate, ba chiar se gasesc intr-o stare buna si mai pot fi folosite. De obicei, un manual second hand are pretul la jumatate fata de unul nou-nout, achizitionat din rafturile magazinelor.
In Bucuresti au avut deja loc, si vor avea in continuare, astfel de evenimente, la nivelul intregului oras, pana la sfarsitul lunii septembrie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.