Salarii mai MICI cu 30 la suta pentru profesori

Salarii mai MICI cu 30 la suta pentru profesori

0 204

Controversata lege a Salarizarii Unitare da batai de cap tuturor bugetarilor profund nemultumiti de reducerea drastica a sporurilor acestora.
Chiar daca nu scrie negru pe alb ca salariile vor fi taiate, bugetarii se vor trezi peste noapte cu mult mai putini bani decat s-ar fi asteptat.
Cei mai afectati vor fi cadrele didactice care se vor trezi cu salariile drastic diminuate.
Toate sporurile din contractele colective de munca sunt definitiv abrogate de la data publicarii legii, in Monitorul Oficial.
Liderii sindicali spun ca profesorii vor avea salarii mai mici, cu pana la 30% si ameninta cu proteste, care pot merge pana la greva generala.
Liderul Federatiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, este de parere ca salariile profesorilor
vor fi diminuate semnificativ, dupa cum informeaza Antena 3.
Mai multe federatii din educatie, sanatate, administratie publica si politie, reunite in Alianta bugetarilor, vor sa picheteze sediul Parlamentului, nemultumite de prevederile legii salarizarii unitare.
Sindicalistii cer ca Guvernul sa renunte la angajarea raspunderii pe legea unica a salarizarii si renegocierea actului normativ, precum si stoparea disponibilizarilor din sectorul bugetar si neacceptarea concediului de zece zile fara plata, conform Mediafax.
Acest echilibru si echitate de care vorbeste premierul Emil Boc inseamna, de fapt, o reducere a unor salarii si asa mult sub limita decentei pe care un intelectual il poate primi la sfarsit de luna intr-una dintre tarile „prestigioasei” Uniuni Europene.
In aceste conditii, greva generala programata in intreg sistemul bugetar pentru data de 5 octombrie prinde contur, desfasurarea ei transformandu-se din amenintare in promisiune.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.