Prima masina cu propulsie electrica din Romania: RENAULT in 2011

Prima masina cu propulsie electrica din Romania: RENAULT in 2011

0 201

Peste mai putin de un an, pe strazile din Romania va circula prima masina care va prevesti cum va arata viitorul auto din intreaga lume. Este vorba despre primul automobil electric fabricat in serie care va circula pe strazile din Romania incepand cu anul 2011.
Caracteristica de baza a acestui tip de autovehicul este „zero emissions”, adica dispune de motorizari cu ardere interna si nu emite niciun fel de dioxid de carbon.
Renault a prezentat marti, 15 septembrie 2009, la Salonul Auto de la Frankfurt, patru concepte de automobile cu propulsie electrica, toate urmand sa intre in productie, dintre care unul, Fluence, va fi lansat in Romania la sfarsitul anului 2011, dupa cum a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul marcii Renault in Romania,Dora Pasare. Lansarea oficiala de la bucuresti va avea loc in luna noiembrie a acestui an.
Versiunea de serie a conceptului Fluence Z.E., un sedan de dimensiuni medii, va aparea in 2011, va avea o autonomie de 160 de kilometri si va putea fi incarcata la orice priza, un ciclu complet durand opt ore. O alta optiune de a incarca masina va fi sistemul denumit “quick drop”, prin care bateria consumata va putea fi schimbata, in cateva minute, cu alta incarcata, la un centru specializat.
Bineinteles ca o astfel de masina nu ar fi rentabila si nu ar putea intra pe piata automobilistica daca nu ar avea si niste costuri competitive. De aceea, cei care au conceput-o au declarat ca preturile acestora vor comparabile cu o masina diesel din aceeasi categorie.
Un alt model prezentat de Renault la Frankfurt este Twizy Z.E., cel mai mic dintre cele patru. Acest automobil tinteste publicul care foloseste, in oras, scutere sau masini de dimensiuni reduce. Twizy are doua locuri, dispuse unul in spatele celuilalt, iar din acest motiv este mai ingust decat alte masini de doua lucruri.
Twizy va putea fi incarcat complet in circa patru ore si va avea o autonomie de 100 de kilometri.
Renault Zoe Z.E. este un automobil de clasa mica (segmentul B), comparabila ca dimensiuni cu Renault Clio.
Kangoo Z.E. este un vehicul utilitar, destinat in principal micilor transportatori sau curierilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.