Saptamana Mobilitatii Europene la Brasov 2009

Saptamana Mobilitatii Europene la Brasov 2009

0 192

Saptamana Mobilitatii Europene a ajuns anul acesta la cea de-a XVII-a editie si are loc in perioada 17-22 septembrie 2009.
Scopul actiunii este de a trage un semnal de alarma referitor la faptul ca prin cresterea traficului si intrebuintarea combustibililor fosili a crescut foarte mult nivelul poluarii aerului in orase.
Manifestarea incearca sa ofere un prilej – atat pentru autoritati cat si pentru cetatenii Europei – sa ia in considerare si sa foloseasca in viata de zi cu zi mijloace de transport nepoluante, pentru reducerea emisiilor toxice de dioxid de carbon, activitati de educare si constientizare a publicului in problemele legate de calitatea aerului pe care il respiram.
Actiunea este promovata de Agentia pentru Protectia Mediului (APM), care invita comunitatile locale sa ia parte la acest eveniment si sa organizeze activitati dedicate promovarii mobilitatii durabile, insa, potrivit informatiilor oferite de consilierul de Relatii Publice si Comunicare al APM, Elena Bucur, pana marti,15 septembrie 2009, nicio primarie din judet nu a confirmat participarea la program.
„Masinile private sunt surse importante de emisie a gazelor cu efect de sera, care contribuie la schimbarile climatice. Ele afecteaza in mod serios calitatea vietii urbane. Prin urmare, este important pentru autoritatile publice si cetatenii din intreaga Uniunea Europeana sa adopte mijloace de transport mai durabile. Facand astfel, ar contribui la reducerea impactului schimbarilor climatice si la imbunatatiirea conditiilor de viata in municipiile si orasele noastre. ” a declarat Stavros Dimas, Comisarul European pentru Mediu, citat de AmosNews.
Pot fi desfasurate activitati de genul:
-Inchiderea circulatiei pentru autovehicule pe strazi aglomerate, in anumite intervale orare;
-Masuratori de zgomot si calitatea aerului in zonele aglomerate din orase;
-Gratuitate pentru transportul in comun in ziua de 22 septembrie;
-Ziua “ In oras fara masina mea” pe 22 septembrie;
-Concursuri de biciclete, role;
-Marsuri ale biciclistilor pe anumite trasee orasanesti;
-Inaugurarea unor piste pentru biciclete, etc.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.