Magistratii brasoveni – amenintati de Guvern

Magistratii brasoveni – amenintati de Guvern

0 193

„Au semanat vant si au cules furtuna!” Cam asa s-ar traduce situatia cu care se confrunta magistratii din Romania. Dupa ce in ultimele saptamani au protestat blocand sistemul judiciar, intrerupand activitatea in salile de judecata ca sa-si impuna pretentiile financiare, magistratii si procurorii romani risca sa ramana fara sporuri pe urmatoarele luni.
Aceasta stire a fost furnizata de catre reprezentanti ai Guvernului, aceeasi sursa afirmand ca Ministerul Justitiei nu dispune de fonduri suficiente, iar negocierile cu Fondul Monetar International sunt „foarte dificile”, din cauza presiunilor salariale ridicate asupra cheltuielilor bugetare.
„Incepand cu 1 ianuarie 2010, este fixat in lege si in grila ca magistratii isi primesc drepturile asa cum erau ele la 31 mai 2009. In privinta ultimelor trei luni ale anului, data fiind atitudinea lor nerezonabila, problema sporurilor este inca in discutie”, au punctat sursele in presa centrala.
Aceste afirmatii nu au ramas fara raspuns. Asociatiile profesionale ale magistratilor au anuntat ca nu renunta la proteste. Mai mult, acestea au cerut presedintelui traian basescu o noua mediere, aratand, intr-o scrisoare deschisa, ca „dincolo de magistrati nu poate exista nimic”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.