La Brasov nu s-a boicotat deschiderea anului scolar

La Brasov nu s-a boicotat deschiderea anului scolar

0 192

Desi sindicalistii declarasera zilele trecute ca vor boicota festivitatile la care vor participa si vor þine discursuri politicienii, nici o reactie negativa nu s-a inregistrat la scolile la care au fost prezenti parlamentarii brasoveni, cum ar fi senatorul Marian Rasaliu si deputatul Florin Staicu.
Startul oficial al anului scolar brasovean a fost dat la Colegiul National „Mesota”, unde oficialitatile locale si judetene au fost prezente sa ureze noului an scolar drum bun si cale batuta, conform actualelor conditii cu mari hartoape. Aceste autoritati au fost prezente si la Scoala Generala Nr. 2, in acelasi scop.
Primarul Brasovului, George Scripcaru, a trecut pe la „Mesota”, „Saguna” si Scoala Generala nr. 6, ca sa adune cat mai mult aer de eruditie, si a promis ca, in anul care va urma, vor continua investitiile in scolile brasovene mai ceva ca cele pentru sensurile giratorii si asfaltari, promisiuni care l-au facut sa straluceasca, pe moment, ca un adevarat intelectual. Nu promisiunile l-au adus in halul acesta de a fi primar?
Si prefectul Ion Gontea a participat la deschiderea festiva a anului scolar la Colegiul National „Doamna Stanca” din Fagaras, apoi la Codlea, la Colegiul Tehnic „Simion Mehedinti”.
La randul sau, subprefectul Roxana Manzatu a fost prezenta la Scoala Generala nr.17 si la Colegiul National „Unirea“, unde a fost eleva si care colegiu este peste drum de Prefectura. Nu se face sa haituiesti o dama cu functii inalte prin cine stie ce coclauri!
In acest timp subprefectul Emil Nita s-a avantat plin de curaj pe stadutele pe jumatate gropi naturale si pe jumatate gropi de santier din cartierul Florilor spre a participa la deschiderea anului scolar la vestita Scoala Generala nr. 11.
Si totul a fost frumos si pasnic.
.
In schimb, in unitatile de invatamant in care sunt membri de sindicat de la Federatia Educatiei Nationale (FEN), liderii acestora au dat citire unui comunicat privind nemultumirile lor legate de salarizare si de concediul fara plata la care sunt obligati toti bugetarii. Se pare insa ca doar ei au auzit ce au citit, asa ca nu se pune.

Si a mai inceput un an scolar, scartaind din toate balamalele!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.