Filiala Romani Criss la Rupea

Filiala Romani Criss la Rupea

0 193

Tiganii din Racos au promovat, cu ajutorul acestei structuri, un proiect pein care spera sa acceseze fonduri europene pentru imbunatatirea calitatii vietii.
Este bine, poate isi vor face si ei, accesand aceste fonduri, casute mai omenesti, pentru ca antenele de satelit prinse de cocioabele lor nu dau bine, iar aparatura electronica moderna nu-si are locul in intunecimea bordeielor.
Iar cu aceasta ocazie imi amintesc cum tiganului ii poti da oricat, ca el primeste, insa cu conditia sa nu dea nimic in schimb sau, in cazuri extreme, doar „buna ziua”.
Iar cine nu-mi crede afirmatiile nu trebuie sa umble pana la Rupea, ci doar sa faca o mica excursie pana la Garcinii Sacelelor sau in Zizinul Tarlungenilor sau pe la Budila, in cartierul tiganesc.
In legatura cu aceasta treaba, senatorul PD-L Marian Rasaliu a tinut sa prezinte duminica o serie dintre problemele pe care le-a constatat in zona Rupea si in Tara Fagarasului, care fac parte din colegiul unde a fost ales.
Rasaliu a spus ca, daca in Tara Fagarasului este necesara realizarea a numeroase investitii in infrastructura, la Rupea problemele sunt de ordin social, mai ales ca este vorba despre comunitati sarace de tigani.

Parlamentarul democrat-liberal a aratat ca a intreprins o serie de demersuri pentru remedierea unor deficiente, dar a precizat ca este nevoie sa fie atrase fonduri europene, precum si de implicarea administratiei judetene:
„O realizare importanta este ca am reusit crearea, la Racos, a unei filiale a Asociatiei Romani Criss, prin intermediul careia vor fi promovate proiecte cu finantare europeana. Exista un program prin care pot fi accesate fonduri in valoare de 120.000 de euro pentru imbunatatirea calitatii vietii rromilor!”, a mentionat Rasaliu.

Toate sunt bune, dar de ce sa mergem tooocmai la Bruxelles pentru accesare de fonduri? Nu sunt mai aproape coetnicii care au chefuit recent la Costesti, cu salbe si bratari de kilograme de aur pe ei si coborand din masini ultraluxoase? Nu sunt mai aproape tiganii care trantesc nunti de zeci de milioane de euro pentru guspani nici macar ajunsi la pubertate? Nu este mai aproape „palatul rezidential ” al „regelui” si resedinta „presedintelui” tiganilor, ambii autodeclarati in functii? Ia sa mai dea si ei plus gastile lor organizate in stil mafiot, ca au de unde!
Iar cei care vor incerca sa-mi condamne vorbele, sa stie ca, de-a lungul vietii, mi s-a intamplat sa cunosc bine aceasta etnie, fiind obligat sa traiesc printre ei, asa ca vorbesc in cunostinta de cauza.
Si ar fi bine sa mai aplicam si zicala: „La munca, nu la intins mana!”

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.