Tampa – muntele gunoaielor

Tampa – muntele gunoaielor

0 193

Simbolul Brasovului, muntele Tampa, devine pe zi ce trece un adevarat munte de gunoi.
Lipsa de reactie a autoritatilor face ca Tampa sa fie lasata de izbeliste, prada turistilor care arunca pe unde apuca tot ce le prisoseste, de la hartii pana la PET-uri si doze goale.
Din 2004 Tampa a ramas fara un administrator. Atunci, Directia Silvica Brasov si-a retras custodia, lasand autoritatile locale si cele de mediu sa-si paseze responsabilitatile. O alta problema ar fi faptul ca reprezentantii Regiei Publice a Padurilor Kronstadt, care administreaza fondul forestier, nu stiu cine ar trebui sa se ocupe de igienizarea si de protejarea zonei. Pana la gasirea unei solutii, turistii nu au la dispozitie cosuri de gunoi, iar tot romanul comod si prost-crescut prefera sa arunce pe unde apuca PET-urile sau cu hartiile. Totusi, autoritatile au noroc cu organizatiile neguvernamentale de mediu, ce se implica in diverse actiuni de igienizare.
„Noi ne ocupam de fondul forestier, nu avem nicio treaba cu igienizarea. Nu suntem firma de salubrizare, ci ingineri silvici. Cu toate acestea, ne implicam tot timpul in actiunile de curatare.
Pe platforma facem curat cu ajutorul salvamontistilor, la baza cu ajutorul ONG-urilor si cu elevii, iar pe traseu, cu personalul nostru. Nu putem monta containere, pentru ca nu are cine sa le goleasca si in plus, vine ursul si le rupe“, a declarat in presa brasoveana Dan Olteanu, directorul Regiei Publice a Padurilor Kronstadt.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.