Cafeaua solubila – sursa sigura de hidratare

Cafeaua solubila – sursa sigura de hidratare

0 195

O hidratare corespunzatoare a organismului inseamna mentinerea echilibrului si a unei stari de sanatate permanente. Doctorii specialisti recomanda consumarea a aproximativ 6-8 cani, echivalentul a 1,5 – 2 litri, din diverse lichide pe parcursul intregii zile.
Contrar asteptarilor, cafeaua solubila contribuie si ea la cantitatea zilnica de fluide de care are nevoie corpul nostru pentru a fi hidratat. Studiile recente in domeniu furnizate de NESCAFÉ, au demonstrat ca o cantitate moderata de cafea solubila este o sursa de hidratare .
Studiul realizat de catre cercetatorul american Lawrence Armstrong – Fluid, electrolyte and renal indices of hydration during 11days of controlled caffeine consumption – citat de NESCAFÉ, a aratat ca prin consumul de cafea nu se accelereaza eliminarea lichidelor din organism. Impreuna cu celelalte lichide, cafeaua asigura nivelul de fluid necesar pentru hidratare, intr-o maniera similara cu cea a apei.
In urma consumului de cafea, corpul nostru retine cea mai mare parte din lichid, pana la un procent de 84%.
“Rezultatele studiilor citate de NESCAFÉ au demonstrat ca un consum moderat de 2-3 cani de cafea pe zi ne ajuta la hidratarea corpului. Cafeaua solubila are proprietatea ca, alaturi de celealte lichide, sa ne fereasca de deshidratare si de aceea nu trebuie evitata nici macar in perioadele caniculare. Bineinteles, va trebui sa bem si suficienta apa, sa consumam fructe, legume sau supe pentru a ne mentine corpul hidratat si sanatos.”, declara Elena Dobrescu, specialist NESCAFE in nutritie, citata de portalul Envy.ro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.