Fiscul ia la puricat Garciniul

Fiscul ia la puricat Garciniul

0 230

Criza economica a deschis ochii autoritatilor la noi oportunitati de a scoate bani legal. La Brasov, autoritatile s-au orientat spre o zona care, nu de mult, era un adevarat „no man’s land” si unde notiunea de taxe era o mare enigma.
Este vorba despre localitatea Garcini. Aici, primarul localitatii, Radu Nistor, s-a sezizat asupra faptului cetatenii de etnie rroma din localitate nu platesc taxe. Solutia gasita de catre edil este aceea ca, desi nu au documente cu privire la proprietatile lor, rromii din localitate sa poata sa-si plateasca impozitele in baza dreptului de folosinta asupra acelor constructii. Cei care isi vor achita darile catre stat vor primi o adeverinta obligatorie, daca vor sa-si incheie contracte cu furnizorii de utilitati. Acest lucru este binevenit, fiind cunoscute conflictele pe care rromii din garcin le-au avut cu jandarmii si angajatii Electrica, motivul fiind de fiecare data furtul de curent electric.
O problema care se ridica in aceasta situatie este, bineinteles, de unde vor avea banii pentru aceste taxe locuitorii din Garcini, fiind cunoscut faptul ca rata de somaj este de aproape 90 % in localitate, multi dintre locuitori neavand nici acte de identitate.
Pentru cei care traiesc in legalitate exista, prefectul Emil Nita a anuntat ca au inceput discutiile cu sefii rromilor din localitate si cu conducerea Directiei Silvice pentru ca rromii sa fie angajati la actiunile de curatire a padurilor si la impaduriri. „In acest fel ar primi si un salariu pentru munca depusa si ar putea sa plece acasa si cu lemnele rezultate din curatirea padurilor”, a afirmat Emil Nita in presa locala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.