Imn, drapelul si stema pentru Tinutul Secuiesc

Imn, drapelul si stema pentru Tinutul Secuiesc

0 223

Jeno Szasz, presedintele Uniunii Civice a Maghiarilor, face niste afirmatii care ar putea atata focuri care, in prezent, ard mocnit. El afirma ca autonomia Tinutului Secuiesc ar putea fi un model pentru alte regiuni din tara. Aceasta declaratie poate fi luata – si chiar trebuie luata ca atare de autoritati – drept o instigare la federalizare a Romaniei, ceea ce inseamna, dupa cate stiu, atentat la siguranta statului.
Stabilirea imnului, drapelului si stemei Tinutului Secuiesc reprezinta un prim pas pentru autonomie, a spus la Realitatea FM presedintele Uniunii Civice a Maghiarilor, Jeno Szasz, care considera ca Romania este un stat hipercentralizat, fapt ce este mostenit din perioada comunista.
Iata o aberatie fornaita pe nas de forma iredentist-sovina, si uite cum o normalitate intr-un stat unitar este pusa drept grea mostenire a trecutului comunist. Nu vi se pare absurd?
Presedintele Uniunii Civice a Maghiarilor, Jeno Szasz, a sustinut ca exista multe state in Europa care au oferit autonomie multor regiuni si care functioneaza foarte bine. El este de parere ca stabilirea imnului, drapelului si stemei Tinutului Secuiesc reprezinta un prim pas pentru autonomie.
„Daca vorbim de programul Partidului Civic Maghiar, atunci noi dorim descentralizare autentica in Romania. Avem ca si solutie 13 regiuni naturale, iar autonomia pentru Tinutul Secuiesc ar putea fi o reteta pentru toate celelalte regiuni naturale din tara“, a pretins Jeno Szasz.
Alesii din Tinutul Secuiesc vor vota sambata proiectele de hotarare prin care vor fi stabilite drapelul, imnul si stema. Secuii vor proclama atunci si o Declaratie privind reforma administrativa, potrivit careia „Tinutul Secuiesc este indivizibil si nu poate fi inglobat intr-o alta unitate teritorial-administrativa’“.
Oare cu ce soi de ovaz s-o fi hranind Jeno Szasz si amicii lui din PCV? Banuiesc ca pe sac scrie „Divide et impera”, iar ovazul este amestecat cu praf de incapatanare, aceasta hrana oferind balonari si indigestii care fac tartita sa vorbeasca. Iar obraznicia acestui soi de secui si maghiari ajunge spre limita maxima, indignand chiar si pe unii coetnici.
Oare ce asteapta autoritatile indrituite a interveni? Este necesara izbucnirea unei nopti a sfantului Bartolomeu in acest tinut?
Si ma mai intreb: de ce alte etnii – si sunt destule in Romania – nu au asemenea pretentii absurde si-si vad de treaba in cadrul unei tari numita, prin Constitutie, unitara si indivizibila?
Si inca o intrebare sensibila: oare acest PCM nu este impins la inaintare de UDMR-ul cu atitudini duplicitare?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.