Principalii pesedisti despre asumare

Principalii pesedisti despre asumare

0 192

Ca legile pe care premierul Emil Boc vrea sa-si asume raspunderea sunt facute in graba, heirupist si fara prea multa fundamentare logica este clar. Nu poti tranti o lege cum este cea a salarizarii bagand toate meseriile intro oala si extragand cu polonicul diferitele categorii de salarizare. Sau cum este cea a invatamantului, care nu are sprijinul sindicatelor din acest sector important pentru viitorul tarii pentru ca nu s-a tinut cont de doleantele celor care lucreaza direct in acest domeniu.
In acest context si vazuta politic, asumarea poate avea doua efecte, cu numitor comun: scoaterea PSD din coalitia de guvernare.si invinuirea acestei formatiuni politice de starea in care a ajuns tara.
Fata de acestea, unii din liderii pesedisti au avut cate ceva de spus.
Astfel, „bunicuta” Ion Iliescu, presedinte de onoare al partidului, afirma ca PSD nu se poate alinia la niste capricii
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, au declarat, inaintea sedintei Comitetului Executiv, ca nu inteleg graba premierului de a-si asuma raspunderea pe trei legi si ca decizia ar fi trebuit luata in cadrul coalitiei.
„Eu nu inteleg aceasta graba, aceasta presiune. Ce se doreste, de ce? Nimic, nimic nu motiveaza aceasta graba. PSD e un partid politic responsabil. Nu se poate alinia la niste capricii”, a spus Ion Iliescu.

Intrebat ce sfat le va da membrilor PSD in privinta relatiei cu PD-L de la guvernare, in calitatea sa de presedinte de onoare, Ion Iliescu a spus ca doar va asculta parerile tuturor. El a repetat ca nu intelege „ratiunea si miza acestei presiuni”, a procedurii de asumare a raspunderii, afirmand ca o astfel de decizie reprezinta si „un element de iresponsabililitate”.

Tot pe aceasta tema, Adrian Nastase declara: „Asumarea raspunderii este o decizie a Guvernului, nu a premierului”.
Presedintele Consiliului Naþional, Adrian Nastase, a sustinut aceeasi idee, precizand ca membrii PSD care nu au participa la discutia din Guvern trebuie sa afle care este contextul in care vor trebui sa ia acum o decizie privind guvernarea.
„Am considerat ca asumarea raspunderii Guvernului nu se decide de primul ministru, este o decizie a Guvernului in ansamblul sau si o decizie pe care trebuie sa o ia coalitia”, a spus Nastase.
El a mai spus ca discutia despre cine pe cine scoate de la guevrnare „pare copilareasca”, cu 80 de zile inainte de alegeri, si ca trebuie vazuta substanta legilor, despre care a spus ca „sunt facute pe picior noaptea”, cu amendamente „introduse la presiunea unora sau altora”.

Vicele formatiunii si totodata ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, declara: „Prioritatile Romaniei sunt in legatura cu criza economica.”
Vicepremierul Dan Nica a declarat, intrebat despre posibilitatea iesirii PSD de la guvernare, ca „prioritatile Romaniei sunt in legatura cu criza economica si totul trebuie facut ca in tara asta lucrurile sa mearga bine”.
Intrebat daca este dispus sa cedeze PD-L postul de la Interne, Nica a raspuns scurt, dar precis: „Sa fim seriosi!”

Aceste declaratii arata ca varfurile pesediste nu agreaza prezenta in coalitie, dar nici ideea iesirii acuma, cu nici trei luni inainte de prezidentiale, de la guvernare.
Pe moment nu ne ramane decat sa ne amintim de titlul unui film al anilor ’70: Ghici cine vine la cina!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.