UNESCO: Educatie sexuala de la 5 ani

UNESCO: Educatie sexuala de la 5 ani

0 204

Intr-o tara care este si asa ca “vai de mama ei”, in cel mai scurt timp, se va introduce educatia sexuala in institutiile de invatamant, de la varsta de 5 ani.
Concret, UNESCO recomanda inceperea educatiei sexuale de la cinci ani.
Cercurile religioase si conservatoare din intreaga lume sunt scandalizate de un raport UNESCO. Materialul intitulat „Recomandari Internationale pentru Educatia Sexuala” mentioneaza inceperea educatiei sexuale la copii inca de la varsta de cinci ani. Raportul de 98 de pagini elaborat de Organizatia pentru Educatie, Stiinta si Cultura a Natiunilor Unite sustine un plan universal pentru a le oferi copiilor cu varste intre 5 si 18 ani o abordare informata asupra activitatii sexuale.
Astfel, UNESCO stabileste patru grupe de varsta: de la 5 la 8 ani, de la 9 la 12 ani, de la 12 la 15 ani si de la 15 la 18 ani. Printre subiectele sugerate se numara, in functie de categoria de varsta, bolile cu transmitere sexuala, contraceptia si avortul. Totusi, membrii societatii civile din intreaga lume critica deja acest demers. Multi sunt de parere cã micutii ar fi expusi prea devreme la informatii despre acest subiect si ca in aceste lectii exista termeni pe care ei nici macar nu au cum sa-I inteleaga. Controversele legate de acest raport au mers pana acolo, incat ONU a fost acuzata de subminare a valorilor traditionale si de sustinere a avortului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.