Zilele Marienburg la Feldioara

Zilele Marienburg la Feldioara

0 202

Sarbatoare mare in acest week-end la Feldioara. Localnicii vor sarbatori pentru prima data Zilele Marienburg, in perioada 5 – 6 septembrie 2009, in Feldioara.
Programul acestor zile va include cantece, dansuri populare, concursuri, piese de teatru si invitati speciali -Irina Loghin si Holograf, alaturi de carnaciori , bere rece si multe alte delicatese culinare traditionale si nemtesti, adica multa distractie si voie buna.
Copiii sunt asteptati in cadrul zonei special amenajata cu castele gonflabile, tobogane, trenulete, concursuri si zane cu surprize.
Evenimentul este organizat de Primaria Feldioara cu sprijinul Food Bar Consult Brasov , sustinerea Consiliului Judetean Brasov, a Centrului Cultural Reduta, Liceului Teoretic “Petru Rares” si se va desfasura in trei puncte de interes a localitatii : Centru Istoric, Casa de Cultura si Terenul de Sport.
Evenimentul se doreste sa devina o importanta sarbatoare an de an, pentru a aduna cati mai multi turisti si a arata lumii un oras transilvanean, fost burg german incarcat de istorie si traditie.
Localitatea Feldioara se afla pe malul stang al Oltului, la 17 km nord de Brasov.
Face parte din regiunea istorica Tara Barsei, aflandu-se la cca. 389 m deasupra nivelului marii.
Numele romanesc al localitatii este derivat din maghiara, Föld-Vár, care inseamna cetate de pamant. Denumirea germana Marienburg inseamna cetatea Mariei, cu referire la Fecioara Maria, patroana Ordinului cavalerilor teutoni. Cetatea de la Feldioara este cea mai importanta fortificatie ridicata de cavalerii teutoni in Transilvania.
Feldioara se gaseste in apropierea unor masive muntoase spectaculoase: la 40 km de Muntii Bucegi, 30 km de Masivul Postavaru, 45 km de Masivul Piatra Craiului si 10 km de padurile Muntilor Persani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.