Despre valoarea reala a Madonnei

Despre valoarea reala a Madonnei

0 246

Se face mult tambalau pe tema existentei Madonnei, cu viata de scena si cea particulara. Se toaca mii de cuvinte mai ales despre existenta ei privata: ce chiloti poarta, ce mananca, felul in care se imbraca, felul in care face pipi, in ce Dumnezeu crede, cum face sex si alte asemenea bazaconii, de parca de toate astea ar depinde viitorul Terrei. Dar tot zgomotul tine de faurirea comerciala a unui star, cu castigurile mari rezultate din toata afacerea.
Iar acest star artificial, numit, pe moment, Madonna, isi joaca rolul aproape perfect. Are in primul rand pretentii stupide, cu toate acele zeci de prosoape, cu imbracatul tavanelor in nu stiu ce materiale, cu zecile de trandafiri de un anumit soi si de o anumita culoare etc.
In schimb nu este proprietara unei voci la inaltimea celorlalte pretentii. Caci prestatia pe scena se rezuma mai mult pe miscare, combinatii de lumini si toata aceasta panarama care s-a vazut si in concertul de la Bucuresti. Este ceva ce ia ochii, dar nu poate patrunde in suflet.
In acest sens s-au exprimat si destui adevarati artisti, mai mult sau mai putin cunoscuti, dar avand bunul simt sa nu aiba pretentii nemeritate. Printre ei se afla si Luminita Anghel, interpreta cu prestatii venind din inima, nu doar din gat.
Astfel, Luminita Anghel afirma, pe buna dreptate, ca Madonna nu a fost si nu va fi niciodata o voce adevarata in muzica, ci va ramane doar un produs comercial. Solista a asistat la concertul divei pop din Paris si s-a declarat dezamagita.
”O singura piesa, Evita, mi-a placut. La toate celelalte melodii a falsat”, spune interpreta.
”Madonnna nu exceleaza ca interpreta. Este doar un produs comercial. O combinatie de muzica comerciala, coregrafie si imagine”, a mai precizat Luminita Anghel.
Madonna are insa alte calitati care au ajutat-o sa se mentina in topurile muzicale si ale popularitatii peste un sfert de secol.
”A muncit foarte mult. Este foarte ambitioasa si tenace. A stiut ca nu este si nu va fi o voce adevarata in muzica si a compensat prin melodii comerciale, spectacol, coregrafie, sport”, sustine solista.
Luminita Anghel a participat la Paris la unul dintre primele concerte din turneul ”Sticky&Sweet” si nu a fost prea incantata. Madonna nu a impresionat nici prin voce, dar nici prin spectacolul in sine.
”Nu mi-a placut. Asteptarile mele au fost mult mai mari. Ma asteptam la mai multe efecte speciale, mai multe costume. A falsat foarte mult. Toate melodiile le-a cantat sub ton. O singura piesa mi-a placut, Evita, pe care a cantat-o corect. Poate la Bucuresti va fi mai bine. Au trecut cateva luni de la concertul de la Paris, poate si-a imbunatatit spectacolul”, a mai spus solista cu ceva timp inainte de concertul de miercuri din Parcul Izvor.
Din pacate, prestatia Madonnei, intregul spectacol, nu s-a ridicat la pretul cerut pe bilete. In plus, a dat-o puternic in bara cu aducerea grupului de tigani pe scena si pledoaria in favoarea acestei etnii. Si Madonnei, de la inaltimea turnului de fildes creat pentru ea in scopuri comerciale, ii da mana sa vorbeasca astfel, pentru ca tiganii nu ii fura ei cartofii de pe camp si animalele din ograda, nu pe ea o usureaza de lucrurile din buzunare, nu pe ea o murdaresc cu laturile unei existente voit neintegrate in societate si toate celelalte aduse de aceasta etnie in viata omului simplu.
Si de aceasta parere, mai ales in ce priveste prestatia artistica a Madonnei, s-au pronuntat si alti cunoscatori in ale muzicii, nu numai profani.
Dar, ca si in politica, un gablonz ia ochii multora dintre noi, mai ales cand lipseste cultura muzicala in contextul culturii generale, si aceasta in mare suferinta.
Personal, nu ma pot abtine sa nu o compar cu Tina Turner, cea de a doua fiind mult peste prima.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.