Cancescu blocheaza Agentia Metropolitana!

Cancescu blocheaza Agentia Metropolitana!

0 211

Zvonurile care circulau in ultima vreme s-au adeverit. Planul Integrat de Dezvoltare Urbana apartinator Polului de Crestere Brasov, document elaborat de Agentia Metropolitana, a fost blocat de catre CJ Brasov la cererea lui Cancescu. Si de aceasta data, majoritatea PNL-PSD, o majoritate “atipica” fata de cea de la guvernare, a functionat si a blocat Planul.
Cancescu a declarat miercuri, in Plenul Consiliului Judetean, ca a constatat cu stupoare, ca municipalitatea a prevazut cateva puncte in Plan, cu cu care nu poate fi de acord, „fara stiinta si acordul Consiliului Judetean”, parte din Agentia de Metropolitana. Conform celor sustinute de catre seful Executivului Judetului, intors de curand dintr-o vacanta prelungita, punctele introduse sunt „distructive mai ales pentru zona veche, istorica” a orasului. “Aceste puncte distructive nu pot ramane in document, chiar daca unii s-au grabit si au depus Planul la Bucuresti. Nu au si avizul nostru si, mai mult, nu s-a tinut cont nici de faptul ca la forma finala, ministrul Vasile Blaga avut niste obiectii”.
In nota caracteristica, amplificand batalia dintre cele doua institutii (Consiliul Local si Consiliul Judetean) si partide (PNL si PD-L), Aristotel Cancescu a mai spus ca e timpul ca “bataia de joc sa inceteze si, odata cu ea distrugerea Brasovului din care se pare ca unii si-au facut o tinta permananeta.”
Pentru deblocarea situatiei Cancescu a cerut si a obtinut mandatul consilierilor judeteni sa negocieze cu primaru’ Scripcaru pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbana realizat de Agentia Metropolitana.
Este sigur ca vom asista la multe lovituri intre cei doi sefi locali, gestul de pace oferit de catre municipalitate care a lasat sa circule prin oras mastodontul, “autobuzul decapatobil” al CJ, fiind rasplatit „mizerabil” de catre Cancescu.
Dincolo de batalia asa zis politica, realitatea ramane o batalie de orgolii si pe interese.
Imposibilitatea de a depune vreun proiect pe fonduri europene de catre municipalitatea Brasov, in permanenta blocata de Cancescu, nu este o razbunare pe un om ci pe un oras si este cu atat mai grava cu cat se alatura celorlalte probleme birocratice in atragerea fondurilor europene de catre Romania.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.