Scoala de Politie din Campina – 8 pe loc

Scoala de Politie din Campina – 8 pe loc

0 210

Forfota mare pe strazile din Campina, judetul Prahova. Aici se gaseste una dintre cele doua scoli de politie din tara in care se pregatesc si studiaza subofiterii politisti de maine.
Scoala de Politie Vasile Lascar din Campina se afla sub asediu in aceste doua saptamani. Mii de absolventi de liceu, mai tineri si mai trecuti de prima tinerete, au venit aici pentru doua saptamani sperand ca vor putea intra in aceasta institutie de unde vor iesi mandri, purtand uniforma de politist.
Peste 8.000 de tineri sositi din toata tara concureaza pe cele 1500 de locuri scoase in acest an de Scoala de Agenti de Politie din Campina. Acestia au venit cu rudele si cu mai multi prieteni pentru a-si depune dosarul si a sustine examenul de admitere in scoala. Acestia se imbulzeau la coada, in incercarea de a fi printre primii care se inscriu pe liste.
Cele 10 comisii care se ocupa de inscrierea candidatilor nu au reusit sa faca fata valului de candidati nerabdatori a obtine legitimatia de concurs. Anul acesta s-a inregistrat un adevarat record in ceea ce priveste numrul de candidati care s-au inscris. Pe langa aceste locuri disponibile exista 20 de locuri pentru candidatii de etnire rroma, iar pentru acestea candideaza un numar de 30 de candidati.
Conditiile de eligibilitate sunt mai laxe fata de cele din anii trecuti, daca tinem cont de faptul ca varsta maxima a candidatilor a crescut de la 26 de ani la 42. Inaltimea nu mai este nici ea o problema prea mare, baietii fiind acceptati de la 1,70 cm in sus, iar fetele, de la 1,65 cm.
Cu toate acestea, anul 2009 este primul an in care institutia nu mai garanteaza un loc de munca sigur pentru absolventii scolii.
Examenul se desfasoara in perioada 26 august – 4 septembrie 2009 si consta in trei probe de foc.
Primele doua teste eliminatorii sunt: examenul medical si probele sportive, urmand ca, in urmatoarele zile, candidatii sa sustina un test de gramatica al limbii romane, dar si un test de gramatica la o limba straina de circulatie internationala, acestia putand alege intre franceza, germana si engleza.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.