Doar 200 de joburi pentru 10.000 de absolventi de facultate

Doar 200 de joburi pentru 10.000 de absolventi de facultate

0 239

Mii de absolventi de facultate s–au trezit ca au iesit de pe bancile facultatii si nu au unde sa se angajeze. Anul acesta este cu atat mai critic cu cat, criza economica a decimat oferta de locuri de munca, iar numarul celor care au absoltvit o facultate este cu atat mai mare cu cat mai multe generatii au terminat in acelasi timp: cei care au facut 5 sau 4 ani de facultate, mergand dupa sistemul vechi si cei care au facut 3 ani de facultate, mergand dupa sistemul Bologna.
Astfe s–a ajuns in situatia disperata cand pntru un sinru loc de munca apar sute si sute de aplicatii, iar obtinerea unui post tine deja exclusiv de noroc si de sansa, concurenta depasind orice limita.
Targurile online de joburi reflecta cel mai bine aceasta situatie dramatica, la Hipo.ro inscriindu-se nu mai putin de 10 000 de absolventi de facultate pentru cele 200 de jobusir puse la dispozitie de companiile participante.
Ofertele salariale ale angajatorilor au scãzut cu 20% faþã de cele din 2008, când salariile oferite absolvenþilor erau de 360 – 540 de euro, dupa cum informeaza Antena 3.
O alta problema cu care se confrunta absolventii de facultate se refera la faptul ca mai putin de 50% dintre acestia lucreaza in domeniul in care au specializare.
Potrivit statisticilor, cele mai multe locuri de munca sunt oferite inginerilor si subinginerilor, adica 204 locuri de munca. Si domeniul medical ofera o sansa de angajare absolventilor: 80 de posturi de asistent medical generalist. Contabilii pot aplica pentru 32 de locuri si redactorii pentru sase.
Cele mai putine slujbe sunt oferite arhitectilor de cladiri, trei posturi, chimistilor le sunt repartizate doua posturi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.