Garsoniera din banii de reabilitare a unei scoli din Brasov

Garsoniera din banii de reabilitare a unei scoli din Brasov

0 192

Nesimtirea si tupeul unora pare sa intreaca absolut orice limita. A fura deja nu mai este un lucru neobisnuit, dar a lua din drepturile unor copii care nu au cum sa se apere, mi se pare deja cea mai mare grosolanie.
O scoala din Racos sta sa cada, iar iarna, este ca un buncar de exterminare, unde elevii invata in frig si igrasie. In aceste conditii, banii de reabilitare a scolii au fost folosit de catre administratorii acesteia pentru amenajarea unei garsoniere de lux, unde in alta parte decat in cladirea scolii.
Antena 3 a aratat cum inspectorii din Brasov au facut aceasta nemaiintalnita intr-un corp de cladire proaspat construit, la scoala din Racos. Investitia totala depaseste 400.000 de lei.
Numai la noi se poate intampla asa ceva! Dupa cum era de asteptat, pisica moarta este aruncata in curtea vecinului, asa se face ca actuala conducere a scolii spune ca spatiul a fost amenajat in timpul mandatului fostei directoare.
Localnicii din Racos sunt revoltati dupa ce au aflat ca la scoala banii au fost cheltuiti pentru un astfel de lux.
Acum, in garsoniera nu locuieste nimeni, iar conducerea scolii vrea sa gaseasca o utilitate, in folosul elevilor, pentru aceasta. Totusi, potrivit declaratiilor fostilor elevi ai scolii, fost directoare ar fi locuit acolo timp de aproape doi ani, pentru a numai face naveta din Brasov. Aceasta a considerat ca este mai important confortul propriu decat amenajarea de grupuri sanitare sau laborator de informatica pentru elevi, dupa cum era prevazut in planul de reabilitare a scolii.
Si cum legea lui Pacala se aplica peste tot in judetul nostru, intr-o serie de localitati, cum ar fi Oltet sau Vama Buzaului, scolile urmeaza sa fie inchise din lipsa de elevi, desi acolo s-au efectuat lucrari importante de modernizare. In unele institutii de invatamant preuniversitar din zonele brasovene rurale, paradoxal, numarul angajatilor il depaseste pe cel al elevilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.