MT-ul cu actiuni ilegale

MT-ul cu actiuni ilegale

0 234

Acest lucru il afirma Ludovic Orban, seful Comisiei de ancheta Udrea. El afirma ca Ministerul Turismului nu avea dreptul sa cheltuiasca bani pentru publicitate.
Ministerul Turismului nu avea baza legala sa efectueze cheltuieli pentru publicitate, sustine presedintele comisiei de ancheta Ludovic Orban. Declaratia a fost facuta la o emisiune pe un post TV.
„Comisia parlamentara de ancheta a avut niste concluzii preliminare, trei, dintre care comisia a si decis, pentru ca a rezultat in urma dezbaterilor care au existat cu Directorul General de la Directia Generala Economica si cu secretarul de stat. Ministerul Turismului, nici macar nu am zis doamna Udrea, nu avea baza legala sa efectueze cheltuieli pentru publicitate si reclama atata timp cat la articolul publicitate si reclama prevederea bugetara era zero”, a declarat Ludovic Orban.
Orban a adaugat: „Nu ai voie sa treci sa faci cheltuieli sa le treci la alte bunuri si servicii decat acele tipuri de cheltuieli care nu sunt prevazute in mod expres in clasificatia bugetara”.
Cu alte cuvinte, in acel minister condus de blonda copie nereusita a unei Lorelei, banii au fost trecuti cu cea mai mare usurinta dintr-un buzunar in altul, sau dintr-un sertar in altul, cu toate ca si buzunarele sau sertarele aveau fiecare alta destinatie. Iar in aceste transferuri se poate intampla sa se piarda cate ceva pe drum, nu ati patit-o niciodata?
Liberalul Orban a explicat ca si prin cheltuirea unui singur leu pentru publicitate, Ministerul nu a respectat bugetul alocat:
„Ministerului Turismului, la articolul bugetar alineatul unde sunt prevazute cheltuieli de publicitate si reclama prevederea bugetara este egala cu zero. In planul de achizitii aprobat de ministru toate cheltuielile de publicitate sunt prevazute a fi finantate la capitolul altor bunur si servicii, cu alta clasificatie bugetara”.
Alina Dinca, director in cadrul Ministerului Turismului, are alta opinie. Ea spune ca temeiul legal pentru respectivele cheltuieli exista.
„Ministerul de Finante a raspuns comsiei de ancheta ca la alineatul 203030 se regasesc alte cheltuieli aprobate prin dispozitiile legale care nu se gasesc la alte articole si alineate existente. In cazul Mininisterului Turismului este vorba de activitatea de promovare si dezvoltare care se regasea la celelalte alineate. Temeiul legal il reprezenta Hotararea 314 de aprobare a programului de promovare si marketing si a programului de dezvoltare a produselor turistice”, a spus reprezentanta ministerului.

Personal socotesc totul drept pierdere de vreme. Am discutat cu o serie de cunoscuti, oameni simpli, cetateni de rand fara functii oficiale decat cea de cap de familie. Nu sunt nici directori de cabinete sau ministri sau mai stiu eu ce fel de asemenea maimute, ci doar oameni cu grija zilei de maine, dar care stiu, prin bunul simt innascut in omul simplu, indiferent ca este de la tara sau de la oras, sa desparta graul de neghina. Cu totii au spus ca tot circul cu asa-zisele promovari ale turismului, organizate de Elena Udrea, au fost apa de ploaie si bani cheltuiti degeaba, bani care, chiar daca nu ar fi ajuns la cei in nevoi, ar fi putut fi folositi pentru imbunatatirea infrastructurii din acest sector. Dar cu totii au concluzionat ca ceva nu este in regula prin acest minister. Iar printre acesti oameni exista si persoane simpatizandu-l pe presedintele Basescu sau PD-L-ul, ca simpli oameni.
Si atunci sa nu ne gandim la facaturi? Si tot in nume personal: daca m-ar mai tine balamalele, as „umfla-o” pe madama Udrea si as ascunde-o undeva, vreo trei-patru zile, cu trei felii de paine si un ulcior cu apa pe zi, si sa vedeti cum ar cobori printesa printre pamanteni si ar „scuipa” si ce lapte a supt de-a lungul vietii. Si insusi cuvantul Domnului cere patima pentru pacat. Oare Elena Udrea & gasca se cred mai presus chiar si de Dumnezeu?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.