Reforma prezidentiala din Invatamant, criticata

Reforma prezidentiala din Invatamant, criticata

0 213

Andrei Marga, fost ministru al Educatiei si Invatamantului, a adus critici aspre ideilor de reforma a educatiei propuse de presedintie, afirmand ca acestea sunt pline de aberatii

„O aberatie, de pilda, este sa aduci copiii la scoala la cinci ani. Romania nu are nevoie acum de extinderea duratei scolarizarii, are nevoie de folosirea mai intensiva a anilor”, a declarat Marga in cadrul unei emisiuni a unui post de radio.
Oriunde in lume dreptul de a propune proiecte pentru reformarea educatiei il are ministrul de resort, a mai spuns Marga, adaugand ca acum, din interes electoral, se pun presiuni pe ministrul Invatamantului, Ecaterina Andronescu.
Fostul ministru Marga apara Codul Educatiei, elaborat de ministrul Andronescu: „Acesta (Codul Educatiei, n.a.) a fost facut cu sustinerea marilor universitati din tara, care au sprijinit ministerul, nu de dragul unor persoane ci de dragul cauzei, sa se dea o lege. Codul este incomparabil cu ce prezintã Cotroceniul”, mai precizeaza Andrei Marga.
Prezent la dezbaterea „Reforma structurala a societatii romanesti. Modernizarea Romaniei prin educaþie”, presedintele Traian Basescu a criticat modul de lucru al echipei conduse de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, cea care a elaborat Codul Educatiei, Basescu insistand asupra acceptarii, prin asumarea raspunderii, a ideilor clocite intre zidurile cotroceniste de un anume Miclea, si el fost ministru, dar actualmente rozator de oscioare cazute de la masa principala din sufrageria palatului.
Dar presedintele uita sa gandeasca diferenta de investitii dintre cele doua proiecte, in favoarea celui andronescian cu multi, foarte multi euro drept economii, fara a impieta asupra calitatii.
Si atunci sa nu ne gandim din nou la cine stie ce afaceri pedeliste, asa cum am fost obisnuiti in ultima vreme. Adica sume imense sunt alocate anumitor ramuri gestionate, in general, de oameni sau idei portocalii, care insa nu ofera un rezultat palpabil, ceea ce este imposibil sa nu te duca cu gandul la afaceri necurate.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.