Bani pentru Regionala CFR Brasov

Bani pentru Regionala CFR Brasov

0 249

Se stie ce ravagii au facut ploile de la inceputul lui iulie si in judetul Brasov, cu inundatii, surpari de maluri si afectarea cailor rutiere si feroviare.
Astfel, aceste ploi torentiale de mare intensitate au afectat grav, in judetul Brasov, si infrastructura feroviara. De atunci, pe o portiune de cale ferata de pe tronsonul Brasov – Podu Olt, circulatia trenurilor a fost suspendata din cauza unui pilon de pod care nu mai prezinta siguranta, apele spalandu-i temelia.
Pentru reparatiile necesare, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a solicitat, printr-un proiect de Hotarare de Guvern, suplimentarea bugetului acestui minister cu 7,5 milioane de lei, bani necesari pentru reparatiile curente pe tronsonul amintit.

„Compania Nationala de Cai Ferate CFR – SA a actionat in perioada imediat urmatoare producerii calamitatilor naturale, cu personal propriu, pentru readucerea in stare de functionare a infrastructurii feroviare, dar in prezent circulatia este in continuare inchisa in zona podului de la km.99+396 de pe linia 205 Brasov-Podu Olt, intre statiile Arpas-Porumbacu. Distrugerile infrastructurii feroviare au fost majore, iar lucrarile de refacere nu pot fi realizate in regie proprie”, se arata in proiectul elaborat de MTI.
Fondurile prevazute vor fi utilizate pentru servicii de expertiza, proiectarea si executarea lucrarilor necesare redeschiderii circulatiei trenurilor in zona amintita.

Intr-o prima etapa, suplimentarea bugetului MTI este de 7,5 milioane lei, fara TVA Banii sunt necesari achizitionarii la pachet a serviciului de proiectare si executie a lucrarilor de punere in siguranta a tablierelor si redeschiderea circulatiei trenurilor cu restrictie de viteza.
Achizitia se va face prin negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare, conform art.252 lit.c din OUG nr.34/2006.
Sa speram ca bunul mers al lucrarilor nu se va impiedica de alegerile prezidentiale, astfel ca, in cel mai scurt timp, circulatiape acel tronson sa fie reluata, chiar si cu restrictie de viteza in prima faza.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.