Controale prin benzinarii

Controale prin benzinarii

0 217

De data aceasta nu este vorba de controlatul calitatii benzinei, motorinei sau uleiurilor comercializate pe la benzinariile din judet, ci de calitatea si felul cum sunt pastrate alimentele prin micile barulete si magazine alimentare de pe langa statiile de carburanti, caci si acolo se poate imbolnavi omul care, la repezeala si pana i se face plinul, mai consuma sau mai ia cate ceva la drum.
Astfel, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Brasov si-a trimis inspectorii pe teren in actiuni de verificare a conditiilor de depozitare si pastrare a alimentelor in incinta unitatilor alimentare din statiile de distributie a carburantilor, mai pe romaneste benzinarii.
Au fost controlate toate cele 53 de unitati de pe teritoriul judetului Brasov, ceea ce nu este de ici, de colo, daca ne gandim cat de imprastiate in teritoriu sunt aceste benzinarii, ceea ce a marit volumul de munca.

Directorul coordonator al DSVSA Brasov, dr. Ioan Coman, a mentionat cateva dintre deficientele constatate. Iata-le: „Functionarea unitatilor care produc, colecteaza si comercializeaza sau valorifica alimente, produse si subproduse de origine animala si nonanimala fara obtinerea inregistrarii din partea autoritatii sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor competente, conform legislatiei in vigoare, nerespectarea conditiilor de igiena pe fluxul tehnologic, comercializarea de alimente cu termen de valabilitate depasit sau nerespectarea cerintelor de igiena privind echipamentul de protectie al personalului angajat”.
Drept urmare, au fost aplicate trei amenzi contraventionale, in valoare totala de 12.000 de lei, totodata fiind confiscate 55 kg de produse alimentare, valoarea acestora ridicandu-se la aproape 350 de lei.
Au fost date si 15 avertismente pentru abateri minore de la normele sanitar veterinare.
Rezultatul nu poate fi numit ca fiind spectaculos si acesta este un lucru pozitiv, semn ca, in general, cei care comercializeaza produse alimentare pe la benzinarii, unde omul este grabit si in trecere, nu incearca sa profite si sa-i bage pe gat cumparatorului tot felul de mizerii, cum se intampla uneori pe la marile magazine. Insa aceasta actiune a inspectorilor DSVSA este binevenita ca atentionare ca autoritatile inca mai exista si nu au adormit toate din cauza caniculei, mai ales ca, in acest caz, este vorba, in fond, de sanatatea oamenilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.