Discordie in PD-L

Discordie in PD-L

0 234

Scandalul de la Ministerul Turismului, in care este implicata Elena Udrea, prim-turistul Romaniei, a creat discordie in sanul PD-L. Iar acest lucru a venit ca urmare a declaratiilor lui Theodor Stolojan, care, mai putin bagat in seama in ultima vreme de colegii de partid, ramura vechilor democrati, si-a umflat buicepsii si pectoralii de vechi birocrat si si-a zis parerea despre facaturile de la Turism.
Se intelege ca vechii pedisti au facut garda in jurul blondei protejate basesciene si si-au facut si ei publica parerea.
„Domnul Stolojan mai are din cand in cand niste chestiuni inexplicabile, dar e problema lui. Noi nu l-am mai vazut pe Stolojan de foarte multa vreme. Stolojan era viu, prezent cand s-a facut bugetul, daca i se pareau ca sunt niste cheltuieli festiviste, trebuia sa spuna atunci. Faptul ca spune dintr-o data chestiuni de genul asta, mie nu-mi place deloc”, a spus Radu Berceanucaruia nu-i plac spusele altora, ci doar ale lui.
Reactia vicepresedintelui PD-L vine ca urmare a declaratiilor facute la un post TV de catre Theodor Stolojan. Prim-vicepresedintele PD-L a criticat executivul si risipa bugetara din contul ministerelor Tineretului si Turismului.
Declaratiile lui Theodor Stolojan au fost taxate si de un alt vicepresedinte democrat-liberal, seful bordurilor Capitalei pana nu demult.
„Nu cred ca toate cheltuielile de acest gen pot fi calificate ca festiviste. Cum poti sa promovezi turismul, Romania, daca nu creezi ocazii?”, a replicat Videanu.
Dar eu vin din nou cu intrebarea: chemi oaspeti la o friptura, cand ei trebuie sa calce prin noroaie pana sa-ti atinga pragul peste care, trecand, gasesc mizerie si lipsa sobei pentru friptura? Si astfel ii dau dreptate lui Stolojan, chiar daca nu-l mai pot vedea altfel decat in budigaii cu care se bagase in valurile Marii Negre.
Iata si spusele lui Stolojan, care pot fi sintetizate astfel: „Cand discuti de solidaritate, nu poti sa vezi pe unul ca cheltuie bani pe aiureli festiviste”.
De pilda, despre masurile proaste a luat Guvernul Boc, liderul PD-L spune ca Executivul „a marit bugetele unor ministere, care nu trebuiau marite, si la Tineret, si la Turism si in alte locuri”.
„Noi discutam de solidaritate in criza, acelasi lucru l-am spus si partidului din care fac parte, cand discuti de solidaritate nu poti sa vezi pe unul ca cheltuie asa, scotand din buzunare bani in nestire pe fel de fel de aiureli festiviste. Nu poti sa accepti asemenea lucruri indiferent cat de necesare sunt asemenea cheltuieli festiviste”, a spus Stolojan.

Liderul democrat-liberal a adus si alte critici Executivului, el referindu-se la intarzierile in reforme – Legea salarizarii unice si legile Educaþiei. „Noua luni de zile am batut pasul pe loc cu o serie de reforme care se puteau face, fie au fost declansate pe niste concepte gresite, ca legea salarizarii unice, unde ei s-au apucat, in loc sa rezolve o treaba relativ simpla de ierarhizare a activitatilor sociale de la 1 la 15, s-au apucat sa discute nivelul de salarii si au intrat evident intr-o incurcatura si mi-e teama ca acelasi lucru se va intampla cu standardele de cost”, a spus Stolojan, apreciind termenul de 15 septembrie pentru elaborarea strandardelor de cost ca fiind nerealist.

Chiar daca Stolojan pare tipul care schimba intr-una barcile, ca sa pluteasca in cele mai frumos colorate, in ce priveste economia, este un bun vaslas, fapt ce nu convine unor vechi democrati.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.