Concertele sfarsitului de saptamana la Brasov

Concertele sfarsitului de saptamana la Brasov

0 238

Cu toate ca ne aflam in plina vacanta, viata culturala a Brasovului nu da semne de relache. De aceea dorim sa prezentam amatorilor de muzica buna – ma refer la aceea clasica, cea romaneasca moderna insemnand doar scandal, nu melodie – programul de la sfarsitul acestei saptamani in privinta evenimentelor muzicale.
astfel, melomanii brasoveni vor putea audia trei concerte de muzica clasica de cea mai buna calitate, la toate intrarea fiind libera, ceea ce conteaza foarte mult in aceasta conjunctura.
Brasovenii sunt invitati sambata, de la orele 20.00, la Biserica Romano-Catolica „Sfintii Petru si Pavel” de pe strada Muresenilor la un concert in care vor fi interpretate celebre lucrari cu caracter sacru. Concertul va fi sustinut de soprana Georgeta Stoleru, acompaniata de Paul Cristian la orga si Serban Lupu la vioara.

Festivalul Diletto Musicale continua pentru melomani la biserica fortificata din Prejmer.
Duminica, de la orele 17.00, este programat un concert sustinut de Quartetto Brassovia. Este cunoscut faptul ca in cursul acestei veri Quartetto Brassovia s-a implicat in mai multe proiecte muzicale in tara, in special in orase cu decor medieval.
La concertul de la Prejmer, cei patru componenti ai trupei, Emin Curtgeafar – oboi, Roxana Barsan – vioara, Alexandra Ionescu – violoncel, Paul Cristian – clavecin, vor interpreta lucrari de Leclair, Haendel si Uccelini. La finalul concertului, atat spectatorii, cat si muzicienii, sunt invitati in curtea bisericii, la un pahar de suc de corcoduse sau must de mere.

Duminica seara, de la orele 19.00, la Centrul Cultural Reduta va fi interpretata muzica lui Mozart, Chopin, Moszkowski si Faure. La pian vor canta artistii Henri Bonamy si Dalia Ouziel, iar la vioara Serban Lupu si Jerrold Rubenstein. Concertul are loc cu ocazia Festivalului International „Cetatea Muzicala a Brasovului”.

Se spera ca iubitorii acestui gen de muzica, iubitori care nu au disparut complet dintr-o tara bubuind de manele, nu vor ezita sa profite de ocazie si sa guste din plin bucuriile acestei muzici.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.