Brasov: judetul cu cele mai multe accesari de fonduri europene

Brasov: judetul cu cele mai multe accesari de fonduri europene

0 217

Judetul Brasov este cel mai activ din Romania din punct de vedere al accesarii fondurilor europene. Conform spuselor presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, atat orasul cat si judetul Brasov sunt pe primul loc in tara la capitotul atragere de fonduri europene.
„Domnul Blaga a venit la Brasov si a anuntat ca numai municipiul Brasov acceseaza fonduri europene. Dar vreau sa ii spun ca nu este asa. Si noi, Consiliul Judetean accesam asemenea fonduri, astfel ca judetul Brasov pot spun e ca se afla pe primul loc in tara, dupa Bucuresti, in atragerea de fonduri europene. Cel mai mare proiect de acest fel este cel al Companiei Apa, de 189 de milioane de euro, pentru modernizarea sistemului de apa si canalizare din judet, din care au venit deja 30% din bani. Consiliul Judetean a supervizat acest proiect”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa Aristotel Cancescu.
Cancescu a mai afirmat ca in ultima perioada de timp, au mai fost aprobate pentru finantare alte doua proiecte, a caror valoare se ridica la aproximativ 1,6 milioane de lei. Un proiect are ca obiect strategia de dezvoltare a judetului Brasov, a carui valoare este de aproape un milion de lei, iar al doilea proiect se numeste „Calificarea si recalificarea angajatilor din industria de prelucrare a lemnului”, a carui valoare este de 600.000 de lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.