2009: Inca 42 km pentru Autostrada Transilvania !

2009: Inca 42 km pentru Autostrada Transilvania !

0 196

Vestita si indelung mediatizata Autostrada Transilvania incepe sa prinda contur in acest an. Cel putina asa anunta ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care este increzator ca in acest an se vor construi nu mai putin de 42 de kilometri, conform declaratiilor facute intr-o conferinta de presa.
„Cei 30 de kilometri de pe Autostrada Bucuresti-Ploiesti nu vor fi circulabili pentru ca sunt niste poduri care nu pot fi finalizate decat in primavara anului urmator”, a spus Berceanu.
Acesta a subliniat ca intarzierile la Autostrada Bucuresti-Ploiesti se datoreaza si modului in care au fost abordate lucrarile.
‘In primul rand, primarii din zona au inceput multele jocuri ale imaginatiei si au dat tot felul de terenuri si autorizatii de constructii legate de partea de expropriere a terenurilor. In al doilea rand, s-au apucat sa faca schimbari de solutii. Pe primii patruzeci de kilometri s-au schimbat solutiile de la doua la trei benzi pe sens’, a mentionat Berceanu, citat de Agerpres.
Radu Berceanu este de parere ca autostrada ar fi trebuit construita conform proiectarii initiale. ‘Poate va fi nevoie la un moment dat de trei benzi, dar cand nu avem nicio autostrada, cu nicio banada pe nici un sens, mi se pare rational sa bagi banii in realizarea autostrazii cum a fost ea proiectata. S-au schimbat solutii, trasee, numarul de benzi ca sa poata mari preturile cu aceasta ocazie. Avem deja alte proiecte, cu alte trasee si alte terenuri de exproprieri, dar nu avem lucrari, deci nu vom putea circula pe Autostrada Bucuresti-Ploiesti pana la finele anului’, a mai adaugat Berceanu.
Autostrada Transilvania (Bors – Brasov), proiect impartit in opt tronsoane, va avea 415 kilometri, din care peste 55 de kilometri de poduri si viaducte, 94 de pasarele, 58 de pasaje peste autostrada si 16 noduri rutiere, termenul de punere in functiune fiind 2013 – 2014.
Contractul cu Bechtel a fost incheiat in 2003, valoare estimata a lucrarilor fiind de circa sapte miliarde euro.
In prezent, Bechtel lucreaza pe sectiunea Campia Turzii – Bors, mai exact pe doua tronsoane, Campia Turzii – Gilau si Suplacu de Barcau – Bors, alte doua tronsoane, Cluj – Mihailesti si tronsonul Mihailesti – Suplacu de Barcau, fiind programate sa inceapa in acest an.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.