Copil sirena la Brasov

Copil sirena la Brasov

0 239

Caz interesant la Maternitatea din Brasov. Pentru a doua oara in acest an, medicii brasoveni s-au confruntat cu un caz de nalformatie foarta rara: sirenomelie. Din pacate, nou-nascutul a trait doar 40 de minute.
„In mod obisnuit acesti copii nu supravietuiesc, pentru ca se nasc fara rinichi si au picioarele in forma de inotatoare. Pentru a-i tine in viata ar trebui sa le facem mai intai transplant de rinichi, ceea ce este foarte complicat in cazul lor. Sansele de supravietuire sunt zero“, a declarat in presa brasoveana dr. Ioan Oprea, seful sectiei de Neonatologie a Maternitatii Brasov.
Cauzele aparitiei sirenomeliei pot fi, fie de natura genetica, fie din cauza mediului in care au trait parintii, mama in special. Daca mama a lucrat intr-un mediu unde foloseste cadmiu si dioxina, sansele ca un bebelus sa se nasca cu o astfel de maflormatie cresc simtitor. Un astfel de caz a mai avut loc la Brasov in decurs de mai putin de un an. In luna decembrie 2008, o mamica din Zarnesti a dat nastere uni copil care suferea de aceeasi nemiloasa malformatie.
Malformatie “Sirenomelia” este fatala, deoarece duce la dezvoltarea si functionarea anormala a rinichilor si vezicii urinare. Bebelusii afectati de „sindromul sirenei“ sunt de la brau in jos acoperiti cu o piele groasa, asemenea inotatoarelor sirenelor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.