Sange albastru printre maidanezi

Sange albastru printre maidanezi

0 219

Maidanezii din Brasov se bucura, de ieri, de protectie regala! Printesa Maia de Hohenzollern a vizitat adapostul pentru caini de la Sanpetru. Se pare ca Alteta Sa a fost condusa la azilul de caini de catre membrii acelorasi asociatii de protectie a patrupedelor care incercasera, in urma cu doua luni, sa intre cu forta in adapost, pe motiv ca vor sa se convinga de faptul ca in interior nu se savarseste vreun macel. Oamenii au pretins atunci ca au informatii cum ca la Sanpetru se practica uciderea in masa a animalelor. Conducerea SPGA Brasov nu le-a permis vizitatorilor sa intre in stabiliment, prevalandu-se de faptul ca zona se afla in acea vreme in carantina. Cand au reusit totusi sa intre in adapost, au asistat la eutanasierea catorva zeci de patrupede bolnave, o practica frecventa a veterinarilor de la SPGA, pentru asigurarea locurilor in adapost prin indepartarea exemplarelor fara sanse de supravietuire.
Comandoul justitiar de atunci a revenit, de aceasta data intarit de blazon princiar. La conferinta de presa organizata ieri, la o zi de la vizita sa la Sanpetru, Printesa Maia a povestit ingrozita ce vazuse in adapost, pe care l-a comparat cu un soi de Auschwitz canin, unde patrupedele asteapta in custi sa le vina randul la eutanasiere, constiente de sfarsitul care li se pregateste. La aceeasi conferinta, protectorii animalelor au sustinut ca prinderea, hranirea si gazduirea timp de 5 zile, microciparea si castrarea cainilor fara stapan s-ar face cu jumatate din costul operatiei de eutanasiere. Argumente pe care Flavius Barbulescu, seful SPGA Brasov, le-a respins ca neadevarate, dar a fost de acord ca operatia de castrare este preferabila celei de eutanasiere.
Coincidenta – sau poate ca nu – face ca astazi SPGA sa invite presa la promovarea unei actiuni de adoptare a cainilor din adapost de catre cetatenii Brasovului. Barbulescu este convins ca intentiile frumoase si preocuparea brasovenilor pentru soarta animalelor tin pana in momentul in care sunt invitati sa-si asume responsabilitatea cresterii unui caine. Pe care serviciul care gestioneaza adapostul de la Stupini il ofera gratuit, deparazitat si microcipat.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.