Tornade pe Marea Neagra

Tornade pe Marea Neagra

0 219

De fapt, dupa cum precizeaza meteorologii, acestea, formate deasupra apei, se numesc trombe, dar au acelasi efect si prezinta Imagini la fel de spectaculoase.ca o tornadele formate pe uscat
Astfel, sambata, in jurul orei 13, o tromba marina s-a format in apropierea platformei Gloria din largul Marii Negre. Fenomenul meteorologic a durat cinci minute si a precedat o ploaie puternica, bagand oarecum spaima in meteorologii de la statia de pe platforma cand a trecut la cativa zeci de metri de aceasta.
Duminica, un fenomen asemanator a fost observat in zona falezei de langa Hotel Palace si Portul Tomis, la Constanta, intre orele 17 si 19, iar o furtuna a maturat plaja, astfel incat turisii au fost nevoiti sa renunte la plaja din cauza nisipului dus de furtuna si patrunzand peste tot. In larg, in acest interval, s-au format mai multe trombe.
Meteorologii spun ca este un fenomen normal, mai rar la noi, vantul atingand, in cadrul unui asemenea fenomen, viteze de pena la 400 km/ora, iar ceea ce se vede drept coloana este, pe mare, apa antrenata de vartej, iar pe uscat, praful si tot ce poate antrena acesta.
Fenomen rar la noi, se pare ca, din cauze banuite – schimbarile climaterice si tot cortegiul de belele cauzat de acestea – devine frecvent si prin tara noastra.

Dan Bota.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.