Universitatea ii desparte pe profesorii casatoriti

Universitatea ii desparte pe profesorii casatoriti

0 256

Profesorii universitari se vor trezi cu noi „restrictii” si responsabilitati daca va fi acceptat Noul Cod al Educatiei.
Acestia vor fi pusi in delicata pozitie de a alege intre o cariera universitara si familie. Noua lege a educatiei spune scurt, concis si sec: cadrele didactice nu vor mai avea dreptul sa predea in aceeasi universitate.
„In privinta rudelor care lucreaza in universitar, am decis ca persoanele casatorite sa nu poata ocupa functii de conducere in institutiile de invatamant, adica sa nu fie posibil ca unul dintre soti sa fie in directa subordonare a celuilalt. Am decis ca, deocamdata, sa nu extindem interdictia si la alte grade de rudenie”, a declarat, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Alma Mater, Anton Hadar.
Aceasta lege ar decima profesorii care predau la ora actuala la Facultatii de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti.
Numai in aceasta institutie exista mai multe cupluri de profesori universitari de renume care ar trebui sa renunte la locul de munca sau sa divorteze. Astfel, conferentiar dr. Andra Vasilescu, profesor de lingvistica romana si comunicare este casatorita cu profesorul, scriitorul si ziaristul, Mircea Vasilescu, profesor de literatura romana. Scriitorul, istoricul literar si criticul literar roman contemporan, Mihai Zamfir este casatorita cu d-na profesor Mihaela Mancas Zamfir, profesoara de stilistica si lexicologie. Domnul profesor Ion Bogdan Lefter, poet si eseist, casatorit cu Simona Popescu, eseista, poeta si prozatoare romana contemporana.
Discutiile despre Codul educatiei au fost intrerupte intre 7 si 11 august, interval in care sindicatele au centralizat, din teritoriu, completari care sa fie aduse textului propus de Ministerul Educatiei.
Asteptam cu nerabdare deznodamantul!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.