PNL despre actuala monstruoasa coalitie

PNL despre actuala monstruoasa coalitie

0 203

Penelistii pretind ca asumarea raspunderii pe legile reformei este inca o dovada de imoralitate a coalitiei Basescu – Geoana – Boc.
PNL considera drept inacceptabil ca un guvern care are o majoritate parlamentara de 70% sa-si puna problema asumarii raspunderii pe trei zone importante de reglementare – si aici este vorba de educatie, pensii si salarizarea unica – si acuza actuala guvernare ca sacrifica mai multe categorii sociale pentru a evita o cearta in interiorul coalitiei.
„PNL considerã decizia Guvernului de a-si asuma raspunderea pe legile salarizarii, pensiilor si educatiei drept o noua dovada de imoralitate politica venita din partea coalitiei Basescu-Geoana-Boc”, se arata intr-un comunicat remis sambata catre NewsIn.
PNL acuza Guvernul ca si-a facut un obicei din asumarea raspunderii pe legi importante pentru societatea româneasca, „ignorand cu obstinatie dezbaterea”.
„Este trist ca Emil Boc foloseste copiii, studentii, profesorii si nu numai, pentru a testa majoritatea parlamentara. Aceste subiecte atat de importante, precum legile salarizarii, pensiilor si educatiei trebuie scoase din sfera discutiilor politicianiste si supuse unor dezbateri serioase si responsabile”, apreciaza pe buna dreptate liberalii. Nu este moral sa-ti asumi raspunderea in asemenea cazuri, mai ales cand simti ca ti se clatina scaunul sub fund datorita incapacitatii manageriale, imbibata de mocirla politicului. Oare care sa fie cauza? Se tem pedelistii ca, prin dezbateri in Parlament, li se va da peste nas si nu-si vor mai putea impune damblaua? Atunci de ce platim, noi, cetatenii, gramezi de bani unui Parlament si componentilor sai daca acestia nu fac nicio treaba?S-ar putea sa aiba aceleasi idei de doua parale pe care le tot toaca guvernul Boc, dar in Parlament sunt multi si este posibil ca nu toti componentii sa fie chiar asa de limitati si sa vina si cu adevarate idei benefic reformatoare.
Reprezentantii PNL mai imputa Guvernului ca, prin asumarea raspunderii pe legile educatiei, vrea sa evite o discutie responsabila cu patronatele si sindicatele si ignora motivatiile si nevoile celor direct interesati.
„Reactia fireasca a tuturor partidelor politice responsabile in faþa unui asemenea act imoral si ilegitim ar fi depunerea unei motiuni de cenzura, daca Guvernul va da dovada de o asemenea iresponsabilitate. PNL va angaja, in perioada urmatoare, discutii cu partidele, asociatiile profesionale, sindicatele, societatea civila, pentru a construi o reactie legitima”, au mai afirmat liberalii.
Si pe buna dreptate apare din nou intrebarea: se cred oare atat de capabili si inteligenti pedelistii incat sa considere ca ei sunt mantuitorii? In asemenea imprejurari ar fi cazul ca celelalte formatiuni politice sa faca front unit impotriva lor, insisi pesedistii opunandu-se incercarii de punere in practica a unor idei complet deplasate de zona interesului general si a cerintelor societatii actuale, caci ratiunea trebuie sa depaseasca o conventie semnata in prea mare graba si cu folos unilateral in favoarea partidului basescian.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.