A fost explicat misterul monolitului marþian

A fost explicat misterul monolitului marþian

0 218

Aceasta imagine a asa-numitului monolit martian a fost realizata de la o altitudine de 280 de kilometri, cu ajutorul unei camere de inalta rezolutie de la bordul sondei spatiale Mars Reconnaissance Orbiter.
Dupa ce a fost publicata pe site-ul Lunar Explorer Italia, imaginea a aprins din nou discutiile cu privire la viata pe Marte.
Yisrael Spinoza, purtatorul de cuvant pentru departamentul HiRISE a Lunar and Planetary Laboratory, de la Universitatea Arizona, a dat cititorilor imaginea originala pentru ca oamenii sa se lamureasca singuri despre ce este vorba.
„Nu ar fi corect sa ne referim ca fiind un monolit sau structura pentru ca ar implica ceva artificial, ca si cum ar fi fost pus acolo de cineva. In realitate este mult mai probabil ca bolovanul sa fi fost creat prind desprinderea din terenul stancos inconjurator, formand un obiect relativ regtangular”, a declarat Spinoza.
Alfred McEwen, cercetatorul principal de la departamentul HiRISE al Univesitãþii Arizona, a afirmat ca „exista o sumedenie de obiecte regtangulare pe Pamant, Marte si alte planete”.
Buzz Aldrin a alimentat disputa afirmand ca un monolit similar a fost descoperit pe luna lui Marte, Phobos.
„Ar trebui sa vizitam lunile lui Marte. Exista un monolit acolo, o structura foarte neobisnuita pe acest mic obiect, de forma unui cartof, care orbiteaza Marte odata la sapte ore”, a declarat Buzz Aldrin pentru un canal de televiziune american.
Intr-adevar, cel mai simplu, ca idee, ar fi ca omul sa viziteze planeta si sateliii sai, dar ca fapta inca este greu. Costurile sunt imense, iar razboaiele de pe Terra, calde sau reci, inghit prea multi bani. Poate urmasii urmasilor nostri vor avea mai multa minte si, punand mana de la mana, pe timpul unei paci stabile, vor reusi sa se inalte spre imensitatea originilor vietii pe Pamant. Noi nu vom mai apuca acele timpuri, dar cei care privesc cu dor spre tainele stelelor vor coplesi nimicnicia viermilor care macina sanatatea intelepciunii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.