Hingherii in actiune

Hingherii in actiune

0 239

Fiind un cartier marginas si avand o populatie care obisnuieste sa tina caini cu duiumul in libertate, acestia ajungand, cu vremea, maidanezi, caci campul domneste in zona, haitele de caini s-au inmultit considerabil in Bartolomeu, punand in pericol mai ales integritatea copiilor din zona.
Drept care si urmare a plangerilor cetatenilor, echipe ale Serviciului Public de Gospodarire a Animalelor (SPGA) Brasov au inceput o serie de razii pentru prinderea cainilor fara stapan din acest cartier, razii care se desfasoara pe timp de noapte, cand cainii fara stapan ies din ascunzisuri si se constituie in haite. In plus, s-a stabilit ca actiunile sa se petreaca noaptea, caci, la lumina zilei, impactul asupra populatiei ar avea un efect negativ.
Consilierul local Cirprian Chiriches (PD-L) a declarat: „Masura a fost luata ca urmare a numeroaselor sesizari venite din partea cetatenilor din zona cu privire la perioada de timp in care aceste haite sunt vazute in cartier. De aceea, timp de o luna, echipele de ecarisaj vor intreprinde raiduri seara, in toate zonele din Bartolomeu”.
Exista un cantec intitulat „Iubiti si cainii vagabonzi”, insa se spune ca prea multa dragoste strica, asa ca actiunea pare binevenita.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.