Cetatea teutonilor din Feldioara este dezasamblata si furata

Cetatea teutonilor din Feldioara este dezasamblata si furata

0 205

Foarte putini brasoveni, si probabil si mai putini romani, stiu ca la Feldioara se afla ruinele parasite ale unei spectaculoase cetati construite de cavalerii teutoni in urma cu aproape 800 de ani. Si asa cum ne sta bine noua romanilor, acest monument este lasat de izbeliste de catre stat.
Concret, este vorba despre situatia deplorabila in care a ajuns Cetatea din Feldioara. Cetatea peste care au trecut atatia ani a ajuns aproape o gramada de bolovani si un real pericol pentru putinii turisti care se incumeta sa o viziteze. Mai tragic este faptul ca, in lipsa unei paze permanente, constructia dispare pe zi ce trece, vazand cu ochii, romanii furand, bucata cu bucata, din constructie.
Cetatea din Feldioara nu exista pe nicio harta turistica din Romania. Oficialitatile judetene le tin isonul colegilor de la Bucuresti, nimeni neobosindu-se sa instaleze o tabla in apropiere, pe care sa fie trecute informatii despre monument. Pusa in valoare, Cetatea ar putea reprezenta o atractie in plus pentru zona turistica din apropierea Brasovului, dar si o sursa de venit pentru comunitatea locala.
Cetatea din Feldioara a fost construita de Cavalerii Teutoni in perioda 1211-1225, cat au stat in aceasta zona, unde au fost adusi de regele Ungariei de atunci, Andrei al II-lea. Din vechea cetate a teutonilor se mai pastreaza astazi numai un rest dintr-un zid de piatra in partea de nord-vest.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.