Medicii pensionari ar putea profesa in scoli

Medicii pensionari ar putea profesa in scoli

0 214

Scolile din sistemul romanesc de invatamant sufera de o lipsa acuta de personal medical care ar trebui sa fie prezent tot timpul in fiecare unitate de invatamant.
Din pacate, acest lucru nu este posibil din cauza numarului redus de doctori care ar fi dispusi sa lucreze in aceasta pozitie pe un salariu de nimic.
Primarul Bcucurestiului, doctorul Sorin Oprescu, pare ca a gasit solutia salvatoare pentru aceasta situatie fara iesire.
Dupa intalnirea de marti, 4 august 2009, cu directorii celor 18 spitale administrate de municipalitate, primarul a spus ca isi doreste ca in fiecare scoala din tara sa existe cel putin un doctor. In consecinta, el a propus ca medicii pensionati sa revina pe piata locurilor de munca si sa mearga in scoli: “Voi chema toti medicii pensionari care au lucrat in reteaua de medicina scolara pentru a o putea reface”, a precizat primarul.
Aceasta ar fi singura optiune pentru resuscitarea retelei cabinetelor scolare pentru ca fiecare unitate de invatamant sa aiba un medic si un asistent.
„Vreau ca din toamna sa avem in fiecare scoala cel putin un medic si un asistent. Voi chema toti medicii pensionari care au lucrat in reteaua de medicina scolara pentru a putea reface aceasta retea medicala atat de importanta pentru sanatatea copiilor nostri. Vorbim foarte mult despre grija fata de copii, dar atunci cand este vorba sa facem concret ceva pentru ei, renuntam. Asa s-a intamplat cu reteaua de medicina scolara dupa ’90, ajungandu-se astazi ca un doctor sa alerge la 3-4 scoli”, a spus Sorin Oprescu, citat de Evenimentul Zilei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.