Crema de oua

Crema de oua

0 389

Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 baton de vanilie, 500 ml lapte, 200 ml frisca, 100 g zahar, 7 oua pentru sosul de capsuni:200 g capsuni (congelate)2 linguri miere1 lingura zeama de Lamâie.

Mod de preparare:
Batonulde vanilie se taie in doua pe lungime. Laptele seamesteca Cu frisca, se incalzescpe foc mic impreuna cu vanilia (nu e voie safiarba), se ia de pe foc, se scoate vanilia si se adaugazaharul. Se sparg ouale si amestecând continuu se toarna laptele (nu ouale in lapte!), apoi se strecoara.
Cuptorulse incalzeste la 140°C. Se clatesc cu apa rece 6 forme termorezistente (sau una mare) si se imparte in ele laptele cu ou. Lichidul trebuie sa aiba in forme grosimeade 2,5-3 cm, dar poate sa fie si mai gros.
Castronasele se asaza in tava in care se Toarna circa 2 cm de apa si se dau la cuptor pentru 30-40 de minute, infunctie de grosimea compozitiei. Se controleaza cu o scobitoare daca crema s-a intarit suficient. Când este gata se coate din cuptor. Pentru sos, capsunile se dezgheata la temperatura camerei, apoi se mixeaza cu mierea, putina apa si zeama de lamaie. Se strecoara prin sita fina ca sa nu ramana seminte.
Crema se poate servi rece,calda sau calduta in vasul in care s-a copt, dar si rasturnata pe o farfurie daca a fost preparata intr-un vas mai mare.
In prealabil se stropeste cu sosul de capsuni, sau se poate pune cacao dupa gust.
412 kcal/portie!
Timp de preparare:45 de minute.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.