Cum vede Vanghelie relatia cu PD-L

Cum vede Vanghelie relatia cu PD-L

0 219

Nu o fi Vanghelie prea cult, dar isi da silinta si, mai ales, nu se ascunde dupa deget, spunandu-si gandul pe sleau. acelasi lucru il face si cand vorbeste despre partenerii-adversari din coalitia de la guvernare, iar despre unii capi pedelisti el afirma: „Nu mergea speech-ul lui Basescu in gura Elenei Udrea.”
„Elena Udrea credea ca daca are niste cunostinþe la noi in PSD, isi va putea rezolva problemele. Deciziile in PSD nu se pot lua in baza relatiilor pe care le are ea, domnul Cocos si altii. Nu mai merge asa ceva. Partidul a fost de acord in ansamblu cu hotararea pentru comisie, nu Marian Vanghelie. Nu poate Marian Vanghelie sa decida singur”, spune liderul PSD.
Vanghelie crede ca Elena Udrea si Monica Iacob Ridzi au ajuns in situatia actuala si datorita obrazniciei, si in aceasta privinta are perfecta dreptate. Cele doua au crezut ca, daca au fusta si au in spate peretele pe care scrie Basescu, se pot purta ca haimanalele de cartier rau famat, fara sa si plateasca ce au consumat.
„Eu cred ca doamna Udrea sau doamna Ridzi s-au regasit in aceste comisii datorita faptului ca nu au stiut sa conduca si datorita obrazniciei. Aveau senzatia ca li se permite orice”.
Vanghelie mai afirma ca nu poate o femeie sa fie barbat, cand spune despre Elena Udrea ca are un speech a la Traian Basescu, apropo la anuntul acesteia de zilele trecute, cand a declarat, cu o ironie dorita fina, ca a pregatit „rulete si abace” pentru ca membrii comisiei care vor ancheta cheltuielile Ministerului Turismului, ca sa-i masoare jaluzelele. Udroaica s-a dorit un fel de Nastase cu numaratul oualor, dar poanta este lipsita de sare si piper, caci ministresa este departe de inteligenta fostului premier pesedist.
„Este un speech a la Traian Basescu, ceea ce nu ii poate sta bine unei femei. Din punctul meu de vedere, nu vreau sa fiu rautacios si nici misogin, a fost o catza. Nu poate o femeie sa fie barbat. Nu mergea speech-ul lui Traian Basescu in gura Elenei Udrea”, a declarat Vanghelie.
Presedintele PSD Bucuresti sare apoi putintel calul si sustine ca membrii partidului sau se consulta telepatic. Nu poate insa crede nimeni ca pesedistii au ajuns chiar la un asemenea nivel, altfel ar fi scos de mult tara din rahat. In schimb nu pot sa nu fiu de acord cu prima parte a urmatoarei declaratii, zambind apoi la partea a doua.
„Exista o grupare Vanghelie care este satula de ceea ce a facut Traian Basescu la Ministerul Transporturilor, la Primaria Capitalei. Cred ca Traian Basescu este obisnuit cu PD-L in care toata lumea tace din gura. La noi este un partid democrat si sunt foarte multi lideri care si-au spus punctul de vedere. Ne consultam telepatic, noi, intre membrii de partid, ne intelegem din priviri. Prin telepatie, stim ceea ce avem de spus. Daca facem o distinctie intre ceea ce a facut Traian Basescu in politica romaneasca si ceea ce a facut Mircea Geoana, este o diferenta de la cer la pamant”.
Ei, nici chiar asa, mai coboara, Vanghelica tata!
Marian Vanghelie a facut si cateva previziuni legate de alegerile prezidentiale din toamna. „Mircea Geoana va castiga, din al doilea tur. Nu poate sa castige nimeni din primul tur”, sustine Vanghelie.
In legatura cu ce se va intampla cu actualul Guvern, Vanghelie crede ca va rezista pana dupa alegerile prezidentiale, ceea ce nu pare, totusi, in actuala conjunctura si dupa toate acuzele reciproce, ceva real, ci mai degraba indezirabil.
„Nu cred ca este o solutie benefica sa punem la cale sa plecam acum, in acest moment. Nu poti sa pleci cu doua luni inainte, ca nimeni nu te va mai crede”, afirma Vanghelie, uitand insa afirmatia de dinainte, precum ca hotararile la PSD se iau in colectiv.
In ceea ce priveste o eventuala remaniere guvernamentala, Vanghelie a spus ca acest demers poate fi initiat de primul-ministru Boc, care are prerogativele constitutionale in acest sens, dar a atras atentia ca modificarea componentei Executivului are nevoie de acceptul PSD.
„Este dreptul constitutional al lui Emil Boc, dar dupa o discutie in coalitie. Domnul Boc n-a ajuns prim-ministru pentru ca are o majoritate PD-L”, a spus Vanghelie.

Pe de alta parte, Vanghelie i-a acuzat pe democrat-liberali ca nu au fost corecti de la bun inceput fata de partenerii de guvernare, sustinand ca aproximativ 200 de numiri in functie a unor social-democraþi nu au fost facute.
Oricum o fi, chestia e ca nori grei de furtuna se abat, in aceasta a doua jumatate de an, asupra Romaniei, marea belea fiind – o resunosc si o afirma tot mai multi – pesedintele Basescu si partidul sau portocaliu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.