Udrea inca o idee trasnita: Slum tourism

Udrea inca o idee trasnita: Slum tourism

0 213

Dupa ce unul din consilieri a vazut un reportaj pe CNN despre slum tours sau slum tourism in Jakarta, o practica intalnita si in alte orase din lume (Rio de Janeiro, Mexico City, Nairobi si Mumbai), vestita ministra Udrea a si dorit lansarea in Romania a noului mod de a face turism. Totul are la baza exclusiv vizionarea celebrului film Slumdog Millionaire. Turistul parcuge cateva tururi prin mahalalele marilor orase, prin cartierele extrem de sarace, pentru a vedea si modul de viata al marginalizatilor societatii.
Definitia acestui “slums”, conform dictionarului Webster inseamna o zona de obicei urbana populata, foarte aglomerata, in care sunt case murdare, saracie si dezorganizare sociala.
Dupa CNN si filmul Slumdog Millionaire, se pare ca periferia extrem de saraca a Mumbaiului a devenit loc de pelerinaj pentru turistii curiosi si au aparut imediat si ghizi care sa ia un banut de la turisti.
Care va sa zica, d.na ministru Udrea vrea sa ne duca turistii in altfel de locuri care de obicei le ocolesti, pentru ca le consideri periculoase si sub nici un aspect deconentacte sau relaxante.
Ce ziceti daca turistii ar parcuge, post conflict, periferia municipiului Miercurea Ciuc, la Sancraieni, unde abia s-a stins un serios conflict intre rromi si ceilalti locuitorii sau poate ca dna ministru doreste sa duca turistii sa vada vestitele castele tiganesti de la Strehaia? Oare se va mai intoarce vreun turist strain in Romania in urma unei astfel de plimbari, turist care inainte de intra in tara este avertizat cum sa se fereasca de hotii de buzunare?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.