Turism guvernamental cu popas la DNA si dusuri reci

Turism guvernamental cu popas la DNA si dusuri reci

0 235

In sfarsit, pesedistii si penelistii care cica ar forma coalitia ce conduce in prezent Romania au deschis geamurile Cabinetului, sa iasa mirosul de cadavru din interior. Si unii si ceilalti au incetat sa pretinda ca pomadarea zilnica a mortului cu multe capete care este Guvernul ar fi de-ajuns sa ne faca pe noi, cetatenii, sa credem ca mutantul contra naturii PSD-PD-L chiar traieste si se simte bine.
Nenorocirea este ca, asa cum n-a fost unitar si coerent in timpul scurtei lui existente, monstruletul politic incropit de disperarea de a avea majoritate in Parlament nu-si poate controla membrele nici dupa ce a fost deconectat de la aparatele care il tineau in viata. De altfel, nici nu s-a facut anuntul oficial al mortii. Vestea decesului vine „pe surse” cum frumos si sugestiv spunea duduia Saftoiu, care va reintra sub luminile rampei dupa oarece ofilire in randurile PNL, ca sa o cerceteze in comisie pe Elena Udrea. Aceasta din urma s-o dovedit vertebra cea mai necontrolata a coalitiei defuncte si a avut prima curajul (nesabuinta? indignarea?) de a spune cu voce tare ceea ce medicii imbalsamatori se codeau sa-i spuna lui Boc.
De parca n-a fost destul de haotic in interventii si decizii pana acum, de—aici incolo Cabinetul Boc (as insista aici pe nuanta medicala a termenului) are toate simptomele la dispozitie ca sa se comporte in largul lui ca o papusa dezarticulata. Ca o nostalgie a controlului – asa anemic cum a fost – exercitat odinioara de Emil Boc, toata lumea vrea acum sa controleze pe toata lumea: Udrea pe ministrii PSD, Adriana Saftoiu pe Elena Udrea, cutare ministru si secretar de stat pe omologul din tabara adversa.
Nu cred totusi ca oamenii au destula energie sa regleze toate conflictele dintre ei, tinute sub obroc atata vreme de dragul etichetei de coalitie pe care le-a lipit-o de frunte Traian Basescu la inceputul mandatului guvernamental. Dac-am putea sa-i mutam pe o insula sau pe un plaur din Delta, sa se cerceteze si sa se controleze unii pe altii pana catre toamna si sa nu mai deranjeze pe nimeni in timpul asta?
Ar inaugura in acest fel si o forma noua de turism, pentru panoplia de gaselnite promotionale a doamnei Udrea: turismul guvernamental, cu popasuri la DNA si scurte halte prin clinicile patriei, pentru control de rutina si dusuri reci de linistire.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.